Pijnlijk "bolletje" /"bultje" achter mijn laatste tand/kies

Author:
2Debby1
Posted:
ma, 05/11/2009 - 01:27
Hallo,

Ik hoop dat iemand mij hier kan vertellen wat ik precies heb, want heb dit nu al een paar dagen.

Sinds 4 á 5 dagen heb ik last van een soort bolletje of bultje achter mijn laatste tand/kies. Ik heb door in de spiegel te kijken gezien dat het bolletje een wit randje heeft. Dit bolletje doet pijn bij het eten, slikken, drinken, soms bij het praten en lachen. Ik spoel de laatste 3 dagen al met een mondspoeling en poets geregeld in het gebied waar het zit. Ik ga er niet overheen omdat ik bang ben dat ik er misschien te hard overga en dat het straks nog dikker word. Ook is mijn wang een beetje opgezet, slechts iets dikker dan de andere wang. Ik had eerst een beetje last van pijn aan mijn kant maar dit is gelukkig iets minder geworden. Als ik dus op mijn wang druk doet dat eerder nog pijn. Kan iemand mij alsteblieft vertellen wat dit is want word gek van de pijn bij iedere kauw en de pijn tussendoor als ik mijn wang beweeg. Men heeft mij ook verteld dat ik een aanstipvloeistof kon gebruiken en wou die ook nog uitproberen. Ik heb helaas nog geen vaste tandarts en zou dan zelf de kosten moeten betalen voor als er een behandeling verricht word.

Bij voorbaat hartelijk dank voor het antwoord!

Mvg
Debby
Groningen

Kan je wat nauwkeuriger beschrijven waar het bolletje zit?
Het kan een afte zijn, maar dat is een klein 'deukje', doet verder goed zeer en heeft ook een klein wit randje. Het is als het ware een klein kratertje, waarvan het ontstaan nog niet helemaal duidelijk is. Het geneest vanzelf, meestal binnen een week.

Het zou ook een fisteltje kunnen zijn, een wit bultje dat wat kan wisselen in grootte. Lijkt minder waarschijnlijk, want deze is vaak niet pijnlijk.
ma, 05/11/2009 - 11:59 Permalink
hermina


Ik hoop dat iemand mij hier kan vertellen wat ik precies heb, want heb dit nu al een paar dagen.
Zal hier vast niemand zijn die je dat precies zal kunnen vertellen.
Ik heb helaas nog geen vaste tandarts en zou dan zelf de kosten moeten betalen voor als er een behandeling verricht word.
Lijkt mij toch de handigste weg om alsnog wel een vaste tandarts te zoeken, al denk ik dat de verzekering ook een behandeling bij een andere tandarts wel zal vergoeden, gewoon een kwestie van de rekening opsturen.
wo, 05/13/2009 - 22:28 Permalink