Pijn bij tandvlees en gevoelige tanden.

Author:
HUNTERLIFE
Posted:
zo, 08/02/2009 - 15:54
Hoi,

Een paar dagen geleden voelde mijn rechter voortand een beetje raar als ik er druk op zette deed het geen pijn maar het voelde heel raar aan. Nu heb ik het probleem bij een andere tand ook. Vandaag is het tandvlees dik en opgezwollen geworden bij de voortand en doen het pijn als ik me mond open doe.

Als ik aan het douchen ben en warm water tegen de tanden aandoe voel ik helemaal geen pijn. Ik heb me laten informeren dat ik te hard heb gepoetst en iets is blootgesteld? Het voelt in iedergeval niet fijn aan en het tandvlees doet pijn, soms ondragelijk.

Wat kan ik doen, en wat zou het kunnen veroorzaken?

Alvast bedankt.

Mvg.

Hunterlife.
HUNTERLIFE

Het is nu erger geworden. De zwelling achter me voortanden is dikker en langer geworden. Nog steeds pijn, heb vandaag niet kunnen slapen. Ik heb gelezen over een speciale tandpasta genaamd meridol die je bij apotheker kan kopen. Blijkbaar helpt het tegen tandvleesontsteking. Ik wil hier vanaf!!
ma, 08/03/2009 - 14:59 Permalink
Marry1972

Hallo!

Ik ben het helemaal met Lieneke eens, heb/had zelf ook last van ietwat rood opgezwollen tandvlees boven mijn voortand, bleek inderdaad ontstoken te zijn. De tandarts heeft mij doorgestuurd naar mondhygiëniste, gelukkig had ik zga geen tandsteen, maar heeft mij toch weer een aantal goede tips gegeven. Eind augustus heb ik een nieuwe afspraak bij de MH.

Zoals Lieneke aangeeft, een tandpasta gaat echt niet meer helpen als het al onstoken is (en eventueel bloedend tandvlees).

Ga naar je tandarts met je probleem, echt dat is het het beste!!
ma, 08/03/2009 - 17:00 Permalink
HUNTERLIFE

Ben vandaag naar de huisarts gegaan, tandvlees is ontsteken, heb antibiotica gehad , bij de apotheek afgehaald en ook een tube MERIDOL gekocht. Ik maak morgen een afspraak met de tandarts. Rechter voortand is wiebelig, komt door het tandvlees.

Bedankt voor alles iedereen, hoop op zegen.

Mvg.

HL
ma, 08/03/2009 - 18:46 Permalink
Lieneke

Echt volkomen belachelijk dat je anti-biotica hebt gekregen! Dit kan behoorlijk verkeerd aflopen: De ontsteking kan veroorzaakt worden door tandsteen. Dit wordt nu waarschijnlijk ingesloten. Dit heeft een nog grotere ontsteking tot gevolg. Misschien niet meteen, maar wel na een tijdje. Huisarts heeft er duidelijk geen verstand van...Maak ik helaas vaker mee.
Zoek eens onder parodontitis.
ma, 08/03/2009 - 21:21 Permalink
HUNTERLIFE

Jullie maken me bang:S. De huisarts keek in me mond met iets en ik vertelde waar de opgezwollen stuk uitgegroeide tandvlees zich bevond. Zij vertelde me dat er zeker daar wat was en het zeker ontstoken was. De kuur moest ik afmaken. Morgen maar even bij de tand laten informeren. IIG, voel geen pijn nu, wel beetje steken maar dat niet zo vaak. Rechter voortand nog steeds raar gevoel:s.

Alle symptonen op een rijtje.

- Uitgegroeide stuk tandvlees achter rechter voortand, flink geworden en opgezwollen.
- Veel speeksel spugen, om de zoveel seconden.
- Stekende pijn.
- Raar gevoel 3 tanden, begint van rechter voortand. Ik kan het als best 'los' beschrijven.
- Pijnlijk tandvlees als ik me voorover buig, echt verschrikkelijk gevoel.

Kuur.

- Antibiotica.

Wat kan de tandarts/MH doen? Naar mijn gevoel heb ik geen tandsteen. O god, tandpijn is het ergste dat er is. Ik heb liever een gebroken been dan dit. TANDARTSEN I LOVE YOU, PLEASE CURE ME.

Mvg.

HL.
di, 08/04/2009 - 00:08 Permalink
HUNTERLIFE

De puntige stukje vlees dat zich heeft uitgegroeid heeft nu nog 2 punten naast zicht. Hele kleine maar ik denk dat ze gaan groeien. Een soort drietand. Ik ben nu echt ongerust aan het worden. Het wordt als maar groter. Ik heb vandaag 2 antibiotica tabletten genomen.

Wat kan dit zijn?

EDIT:

Heb geen oog dicht kunnen doen in de nacht. Heb toen maar 2 films bekeken. De groei achter me voortanden lijkt gestopt te zijn, maar het heeft af en toe een rare smaak. Net een tabletje antibiotica genomen en daarachter me tanden gepoetst met meridol. Vandaag afspraak met tandarts maken, hopelijk kan die me beter maken, en hopelijk kan de MH mij tips geven over hoe ik mijn gebit in shape kan houden.
di, 08/04/2009 - 01:34 Permalink
Lieneke

Waarom ben je eigenlijk naar de huisarts gegaan ipv de tandarts?
Je moet inderdaad inderdaad de kuur afmaken anders krijg je een superinfectie. Ga alsjeblieft zo snel mogelijk naar de tandarts; dan kan je nog het grote nadeel van de anti-biotica ondervangen.
De tandarts zal eerst kijken waar de ontsteking vandaan komt; van het tandvlees of van de wortelpunt. Pas dan kan er beslist worden welke therapie het beste is: Schoonmaken van het worteloppervlak en van de tand(en) zelf, het schoonmaken van het wortelkanaal (wortelkanaalbehandeling). Misschien begint hij hier niet eens aan en gaat er eens een drain in de zwelling om het ontstekingsvocht eruit te laten lopen.
di, 08/04/2009 - 09:46 Permalink
HUNTERLIFE

Okay, net van de tandarts. Die heeft me even goed geconfronteerd met de feiten, ik ben 4 jaar niet geweest en poetste me tanden nooit. De consequenties zijn overduidelijk. Ik poets nu al 4 maanden goed.

Ze hebben een foto gemaakt, en de tandarts zei dat er een zwelling was, op de foto zag ik een ronde zwarte plek. Ik heb denk ik een wortelkanaalbehandeling gehad. Hij heeft me verteld dat hij stukje tand gaat uitboren en dan de pus laat uitvloeien. Ik heb ook een afspraak met de MH moeten maken. Dat heb ik ook gedaan. Die gaat alles mooi schoonmaken.

Ook zou al het tandvlees ontstoken zijn? Volgens klopt dat niet. Iig, alles komt goed en het stukje groeiende tandvlees groeit niet meer en zal op zijn tijd eraf vallen (quote Tandarts).

Ik heb een interesse ontwikkeld voor tandheelkunde vandaag. Het was een erg interessante dag:).

Groetjes.

HL.

EDIT:

Ik voel geen pijn meer!!! Al het steken en al is verdwenen. Ik denk dat het komt doordat de pus langzamerhand wegvloeit.
di, 08/04/2009 - 13:44 Permalink
Lieneke

Goed dat je bent geweest! Nu nog blijven gaan!!

Het tandvlees kan ontstoken zijn, zonder dat je het in de gaten hebt. Het is een chronische ontsteking. Het enige wat je zou kunnen merken is dat het wel eens wat bloedt tijdens het poetsen. Maar ook dat hoef je niet te merken.

Succes met alles!
di, 08/04/2009 - 15:47 Permalink
HUNTERLIFE

Bedankt! Kun je me trouwens vertellen hoe de mondhygiënist(e) mijn tanden gaat schoonmaken? Heb nu ook 3 afspraken, allemaal in deze maand, twee bij de tandarts, en 1 bij de MH. Ik ga een afspraak maken voor in december. Ik ga zorgen dat ik minstens 2 keer per jaar naar de tandarts ga.

Proost.
di, 08/04/2009 - 15:57 Permalink
HUNTERLIFE

Oh okay, geeft niet. Heb vandaag Mona Yoki drinkyoghurt aangeschaft (actie 3 voor 2 euro hihi) en dat kan ik wel makkelijk innemen:). Alleen bij het eten, na het slikken ruik ik het medicijn geurtje telkens. Ik mag niet klagen, liever het ranzige geurtje dan het verschrikkelijke tandvlees pijn.

Edit:

Het geurtje is inmiddels weg, en heb na dagen voor het eerst een lekker maaltijd gegeten, fish sticks met patat en groenten. Alleen durf ik niet met me rechterkant van me mond te eten. De uitgegroeide stukje vlees is inmiddels gestopt met groeien en is ook kleiner geworden, en zal op den duur eraf vallen:).

Edit:

Even weer een update, 4e dag dat ik antibiotica neem, nog 3 dagen en dan ben ik er klaar mee. De infectie is nu vele maler kleiner geworden. Me rechter voortand is aangesterkt, en wiebelt (bijna) niet meer. De 3 tanden zijn nog wel een heel klein beetje gevoelig, maar ik kan er nu wel rustig zonder pijn op kauwen. Het komt zeker doordat de tandarts al het smurrie liet uitlopen bij de WKB, en door die smurrie had ik zo'n verschrikkelijke pijn.

Voor alle tandartsen in heel Nederland, jullie zijn de beste! Tand, tandvlees, kaak etc pijn is het ergste pijn dat er voor mij bestaat en het is door de tandarts genezen! Dat wou ik er even uit laten.
wo, 08/05/2009 - 13:32 Permalink