Pasta achtig spul uit mijn mond wat verschrikkelijk stinkt.

Author:
sjurulli
Posted:
do, 05/24/2007 - 19:39
Ik heb soms dat er vanuit mijn klieren of wangen of ergens achter uit mijn mond, er een soort past achtig spulletjes komt. Het is erg klein en je kan het zo tussen je vingers wegsmeren. Als je er aan ruikt, dan stinkt het heel erg. Net als wanneer je uit je mond ruikt, die lucht.
Voor zover ik weet heb ik geen gaatjes, heb ook nergens last van.
Ik heb dit niet vaak.. denk 1 keer per week ofzo. Heeft iemand enig idee wat dit is? Moet ik ermee naar de tandarts? het is verder niet storend namelijk, maar wel een beetje vreemd. :-?
hermina

Klinkt als wat oudere pus, dat wordt pasta achtig en ruikt vies. Als je een goed antwoord wilt zou ik zelf eerst de huisarts gewoon eens in je keel laten kijken. Maar misschien heeft een tandarts een andere mening.
Met vriendelijke groet, Hermina.
do, 05/24/2007 - 20:36 Permalink
Irfan

Beste sjurulli,
Pus uit ergens in de mond, klinkt als een ontsteking ergens in de mond. Kan een fistel zijn van een kies, verstandskies tandvlees (peri-coronitis) of van de oorspeekselklier. Ik neem dat het naast het stinken ook een vieze smaak in de mond geeft. Heb je weleens pijnklachten in de mond of een opgezette kaak. Je zou even bij je kaakhoek (oorspeekselklier) kunnen masseren om te kijken of er vlokkerig speeksel in de mond komt.

In deze zou ik toch eerder langs de tandarts gaan, omdat er genoeg oorzaken in de mond gelegen kunnen zijn. Als deze niks kan vinden is een volgende stap kaakchirurg of huisarts.

Succes en groet Irfan
vr, 05/25/2007 - 08:14 Permalink
sjurulli

kijk ook eens hier, wel engels helaas

http://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillolith


Nou het ziet er niet zo uit. Veel gezonder ziet het er uit:P het is nog kleiner en veel wittere schonere kleur. Ik denk dat het misschien gewoon ver vanachter mijn tong komt ofzo. Ik zit er al aan te denken om misschien zo'n tongschraper te kopen.
ma, 06/04/2007 - 19:44 Permalink
Chris888

Ik vind het er op het plaatje erg slijmerig uitzien. Ik ken van die witte brokjes uit je (mijn) keel alleen in een meer rulle vorm. Millimeter of 2-3.

Een tongschraper gebruiken kan sowieso geen kwaad lijkt me, maar als je echt wilt weten waar de stukjes vandaan komen zou ik toch naar de huisarts gaan.
ma, 06/04/2007 - 19:52 Permalink