parodontitus?

Author:
tierelatand
Posted:
wo, 02/20/2008 - 16:02
hallo
ik ben vandaag naar de tandarts geweest omdat ik last heb van ontstoken tandvlees en ineens loszittende tanden.
hij vertelde mij over terug lopend bot ?? en over teruggetrokken tandvlees en vroeg of het spleetje tussen mijn tanden natuurlijk was ik zei nee (hij behoort dit te weten eigelijk)en hij heeft mijn tanden schoon gemaakt.
en ik heb voor volgende week weer een afspraak.
ik kijk nu op internet en stuit op parodontitus, ik had hier nog nooit van gehoord en hij heeft ook de term niet gebruikt.
ik ben mij echt rot geschrokken want volgens mij (ik ben natuurlijk geen tandarts) is dit wat ik heb .
ik heb ook eens op dit forum een klein beetje gekeken en toen brak helemaal het angst zweet bij mij uit.

is iedere ontsteking zoals ik m bovenstaand heb uitgelegd paradontitus?

en wat ik eigelijk niet begrijp van mijn tandarts toen ik 2 jaar geleden bij hem kwam voor een tand ontsteking (een nep tand maar ik weet de medische benaming niet) vertelde ik hem ook al dat mijn tand vanzelf aan de wandel ging ,had er bij hem door en de ontsteking en het verschuiven geen belletje moeten gaan rinkelen ?
ook heb ik verscheidenen keren ruzie met hem gehad omdat hij weigerde mijn tanden schoon te maken waardoor ik een paar jaar niet ben geweest .
ik ga niet zeggen dat dit allemaal zijn schuld is want door een burnout rook ik ook meer dan gemiddeld en ik ben een tijd niet geweest dus heb het ook zelf in de hand gehad eerlijk is eerlijk .
verder heb ik nog een vraag over erfelijkheid mijn moeder en broer zijn hun tanden kwijt geraakt door iets wat ze vroeger wolf noemde (volgens medici bestaat die term niet eens geloof ik ) kan dit het zelfde zijn als parodontitus want het klinkt mij wel erg bekend.
en hoe zit het met verzekeringen ik ben trias verzekerd met een u pakket
dekken die dit soort dingen ?
moet ik mij bij laten verzekeren ?
ik heb een uitkering kunnen deze kosten als bijzondere bijstand ingediend worden?
mecánico para …

Ik ben bang dat u een wat minder optimale bezoeker bent gebeleken van de tandarts en dat u in het verleden inderdaad de zorg wat ontlopen heeft. Daardoor zit u nu letterlijk met de gebakken peren. Ook is dat roken zoals u al aangaf geen pré. Maar goed, dat was toen en dit is nu.

De verzekering zal als u aanvullend verzekerd bent mogelijk de kosten een deel vergoeden. Het zijn T-codes, du sdat zult u zelf moeten nazoeken. Ook de hoogte van de vergoeding kunt u alleen zelf terugvinden in uw polis.
Bijverzekeren is iets dat aantrekklijk lijkt, echter eenbrandend huis verzekeren doen maar weinig maatschappijen. Dus overstappen kan pas weer ergens in december en ik ben bang dat u met het probleem NU daar geen voordeel mee kan halen.
Bijzondere bijstand is iets tussen u en de gemeente/sociale dienst. maar ik geef u daar ook weinig kans.
Plat gezegd kunt u alles op alles zetten en dat kost u net zoveel als uw rookgewoonte als di eeen pakje per dag is. U kunt ook overwegen de boel drastisch aan te pakken en er een boel kwijt te raken. Soms is behandelen van parodontitis, zeker in een vergevorderd stadium een vorm van masochisme dat mensen zich aandoen tegen beter weten in. Een goed plan is vaak niet gebaseerd op onredelijke wensen van beide kanten. Haalbaarheid moet voorop staan. Als u dat ook in het oog houdt kan een oplossing dichterbij, meer haalbaar en prettiger voor alle partijen zijn.

succes
wo, 02/20/2008 - 17:50 Permalink
Lieneke

Klinkt inderdaad als parodontitis. Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees waarbij kaakbot verloren gaat waardoor tanden en kiezen los kunnen gaan staan en 'aan de wandel' kunnen gaan.
Om te weten hoelang je dit hebt, zou je de rontgenfoto's moeten (laten) bekijken. Je kan hierop het botniveau zien.

Wolf is inderdaad geen medice term. Wolf zijn gewoon gaatjes die je kan zien als donkere vlekken in de tanden. Vroeger dacht men dat dit een soort van besmettelijke ziekte was waar je niks aan kon doen. Dat is uiteraard niet waar.

Wat vreemd dat jouw tandarts jouw gebit niet wilde schoonmaken. Wat was hier de reden van?

Over trias weet ik niks. Daarvoor zou u Trias moeten bellen.
wo, 02/20/2008 - 17:56 Permalink
tierelatand

en ik vergeet te zeggen dat hij ook wel eens geroepen heeft maak ze maar schoon met jif of gelijk soortig middel.
waardoor ik 2 jaar niet geweest ben .
en hij heeft mij bij een ontsteking gewoon weggestuurd ,ja dat moet vanzelf over gaan en ik kon met enorme pijn 2 maanden later pas weer terecht ,ik kreeg geen pijnstiller niks want er was volgens hem niks tegen de pijn!
toen ben ik naar de dokter gegaan die heeft meteen iets voorgeschreven.
ook dit vind ik niet kunnen.
en dan gaat er mischien iemand afvragen waarom zoek je geen andere tandarts nou dat heb ik geprobeerd maar in mijn woonplaats is een tekort aan tandartsen dus zeer moeilijk een nieuwe te vinden waardoor ik wel terug moet.
en ik probeer echt niet de schuld op een ander te schuiven want ik weet echt dat ik ook mijn verantwoording had moeten nemen door vaker naar een tandarts te gaan .
wo, 02/20/2008 - 22:03 Permalink
mecánico para …

hij wou mijn tanden niet schoonmaken omdat ik rook .


EN dat was het hele verhaal? want parodontitis an sich heeft geen bal met de nicotine aanslag op de tanden te maken, Was er meer aan de hand op dat moment, of laat ik het anders stellen.........liep de communicatie toen ook al niet optimaal?
wo, 02/20/2008 - 22:21 Permalink