Parodontitis laten behandelen of prothese

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
do, 06/21/2018 - 11:10
Ik zit te dubben. Ik heb al enige tijd parodontitis en ben onder behandeling bij tandarts en mondhygieniste. Nu is het moment helaas aangebroken dat een enkele kies en tand al begint te wiebelen. Tandarts zegt dat ik moet gaan nadenken binnen afzienbare tijd een prothese te nemen omdat hij denkt dat het laten behandelen bij een parodontholoog " uitstel van executie" is wat daarbij heel veel geld zal kosten. Dat het krijgen van een gebit slechts zal worden uitgesteld voor 1 a 2 jaar en dat ik toch niet onder het krijgen van een gebit uitkom. Mijn tanden en kiezen zijn eigenlijk verder mooi en gezond, staan recht en geen gaatjes, alleen de parodontitis zal nooit overgaan zegt hij. Ik heb de verwijsbrief voor de kaakchirurg al van hem meegekregen. Wie kan me helpen kiezen (of motiveren voor een besluit)?
vV

Ik denk dat het goed is eerst in kaart te brengen waar de parodontitis vandaan komt en hoe ernstig die is. Adviseer toch, eea lezende , ondanks de missende info (zaken als bv roken, systeemziektes zoals diabetes, leeftijd, wat er al actief aan gedaan is etc) wat het lastig maakt om te adviseren , eens een uitgebreid consult bij de parodontoloog om eea in kaart te brengen. Pas dan kan je een gedegen advies geven namelijk.
Bij ernstige parodontitis is een prothese ook niet zo makkelijk, en zijn de nodige kanttekeningen bij te plaatsen. Bij goede behandeling zijn ook bewegelijke elementen of nog lang houdbaar, of stabieler/vaster te krijgen.
do, 06/21/2018 - 12:05 Permalink
Lieneke

Je zou een consult kunnen aanvragen bij de parodontoloog. Soms hebben zij 'trucjes' waar de tandarts of mondhygienist geen weet van heeft. Als de parodontoloog de prognose te slecht vindt, dan zegt hij dat ook eerlijk.
ma, 06/25/2018 - 10:38 Permalink