Parodontitis en angst

Author:
tam23
Posted:
za, 09/29/2018 - 10:10
Hoi!

Ik weet sinds een paar maanden dat ik beginnende parodontitis heb, dit heeft de tandarts me verteld. Ik heb een gebitsreiniging gehad em krijg volgende week de reiniging onder het tandvlees, dit gebeurt in 2 sessies. Nu ben ik ontzettend bang voor de tandarts en was ik heel erg trots dat ik uberhaupt ben geweedt en die eerste reiniging heb laten doen. Nu ben ik vorige week nog eens terug geweest omdat mn tandvlees wat geïrriteerd lijkt en er beneden in het midden een kleon flapje los zit. Wanneer de tandarts er naar kijkt geeft ze aan dat het er al beter uit ziet, waardoor ik me dus afvraag of mijn klachten tussen mijn oren zitten.
Echter sinds afgelopen begint mijn tandvlees snel te bloeden en sinds een paar dagen is het op een paar plekken gezwollen. Rond 1 tand is het echt flink opgezet en pijnlijk. Door mijn angst ben ik er continue mee bezig, dit zal natuurlijk geen goed doen.
Nu moet ik erbij zeggen dat ik jaren gerookt heb, pakje per dag, en sinds 4 weken gestopt ben. Kan dit de plotselinge klachten verklaren?
Lieneke

Ja, stoppen met roken heeft er zeker mee te maken. Je tandvlees raakt nu beter doorbloed en de lokale afweer doet het nu een stuk beter. Dus je merkt nu oas hoe ontstoken het is, terwijl het al ontstoken was. Ik vraag me alleen ook af of het handig was om eerst een normale gebitsreiniging te doen voordat er onder je tandvlees gereinigd wordt. Soms raakt hierdoor tandsteen ingesloten en kan je een abces krijgen. Misschien is dat wat je merkt?
zo, 09/30/2018 - 14:13 Permalink