Parodontaal abces?

Author:
lana888
Posted:
do, 10/23/2008 - 20:53
Al een ruime tijd (misschien wel 2 jaar) zit er tussen mijn voortanden een stukje tandvlees los. Ik wilde bij controle bij de tandarts wel eens vragen of dat geen kwaad kon, maar zelf zei hij er nooit iets over, dus nam ik maar aan dat het niet heel erg was.
Tot ik bij de afgelopen controle toch maar vroeg wat het nou was. Toen werd ik meteen behandeld met waterstofperoxide (duurde ongeveer 10 minuten). Verder werd er gezegd dat het ontstoken was en dat ik goed moest poetsen, ook is er even snel uitgelegd dat ik met een tandenstoker tussen mijn tanden moest ("het mag wel pijn doen, maar niet forceren"). Toen ben ik nog twee keer voor een waterstofperoxide behandeling geweest.
Maar nu zag ik opeens op de rekening dat ik behandeld ben voor een parodontaal abces. Na wat googelen wordt ik nu toch wel wat bang voor uitgevallen tanden en enge behandelingen.
Ik ben ook pas 20, rook en drink niet.
Handelt mijn tandarts nu op de juiste wijze? Ik zelf had wel wat meer informatie willen hebben. En wat gaat er nu verder gebeuren. Ik ga het ook aan hem zelf vragen, maar dan moet ik nog tot na het weekend wachten, en ik ben nu een beetje ongerust.