paradontitus versus fibromyalgie

Author:
mispoes
Posted:
do, 08/31/2006 - 11:42
Ik heb al sinds de pubertijd last van pijnlijke gewrichten en spieren EN van heftige paradontitus. Wat ik ook doe hoe ik ook poets - stiek - rag - spoel het tandvlees trekt zich alleen nog maar terug. (Eigenlijk precies hetzelfde beeld als mijn vader en aan mijn moeders kant is ook geen goed tandvleesbeeld te zien) Pas sinds kort komt de aap uit de mouw en heb ik de diagnose fibromyalgie (ik spreek zelf liever van weke delen reuma omdat dit voor de meeste mensen veel duidelijker is!) en osteoporose gesteld gekregen. Heeft weke delen reuma iets te maken met die paradontitius en is hier ooit eens wetenschappelijk onderzoek naar verricht??
vV

Bent u voor de parodontitis onder behandeling van een parodontoloog? hoe lang al? hoe verhouden zich de klachten tot veranderingen in het Parodontologisch probleem??
do, 08/31/2006 - 11:59 Permalink
mispoes

ik ben altijd bij de mondhygieniste onder behandeling geweest. Behandeling bij een specialist wordt nl niet vergoed door de verzekeraar omdat ik ooit eens een wortelkanaal behandeling heb gehad. Vraag het me niet hoe dat zit met de standaarden en polissen je zou er nog zieker van worden. Het vervelende echter is dat mede door de fibromyalgie de spierspanning zo extreem hoog is voor en tijdens een bezoek bij mondhyg en tandarts dat de bezoeken niet langer dan een kwartier kunnen duren omdat anders de spieren in rug en benen in het geheel weken nadien niet meer in een ontspannen stand terug te krijgen zijn. Bijzonder ergerlijk en vervelend. Tevens is de pijngrens zo dat het protocol maar zo is platspuiten die boel en kijken hoever we komen......ook niet echt bevorderlijk voor een ontspannen bezoek......en je gaat al zo lekker met je gebit naar de tandarts. Liefst nog onder narcose :lol:
do, 08/31/2006 - 12:11 Permalink
devilsmum666

weet sinds kort dat ik ook fibro heb en herken veel van je klachten. je zou een op huub's fibromyalgie site kunnen kijken, staat een heel stuk over gebitsklachen in, geloof op ondezoek. sterkte ermee weet wat je doormaakt. :smt006
vr, 10/06/2006 - 23:47 Permalink