Op mijn tong gebeten

Author:
Joost1
Posted:
za, 07/12/2014 - 21:21
Vier weken geleden heb ik (man, 34 jaar) op mijn tong gebeten (in het midden van mijn tong). Het was een redelijk brede snee (ongeveer 7-8mm breed) en 3-4mm diep. Het herstel ging langzaam. De eerste dagen bleef het wondje open en daarna werd de snee wel steeds dichter, maar kwam er wel een wit hard puntje te voorschijn op de plek van de snee (of daarnaast).
Afgelopen week (3 weken later dus) leek het erop dat het bijna hersteld was; het witte puntje was bijna weg en er was geen snee meer te zien.
Echter, ik heb nu net vanavond weer op mijn tong gebeten, en precies op dezelfde plek. Het was geen harde beet, maar de wond is wel weer helemaal open.
http://i59.tinypic.com/23tfjgx.jpg

Ik heb een aantal vragen:

1. Hoe komt het dat een ogenschijkelijk kleine (geen harde) beet weer zo'n snee kan veroorzaken? Was de wond nog niet helemaal hersteld na 4 weken? Kan het dat na 4 weken de wond in een tong nog niet hersteld is?

2. Hoe lang duurt het herstel van een snee in je tong ongeveer?

3. Wat kan ik doen om het herstel te bespoedigen?

4. Omdat het herstel de vorige keer zo langzaam ging: ondanks dat de snee niet echt superbreed is, moet ik de snee laten hechten? Of is de snee echt wel te klein daar voor?

5. Wat was dat witte harde puntje op mijn tong? Is dat gebruikelijk bij het herstel van een snee in je tong?