Ontstoken tandvlees, wat nog meer te doen?

Author:
croissant123
Posted:
ma, 10/05/2020 - 02:04
Hallo allen,

Een paar weken geleden ben ik naar de tandarts geweest, waar ik te horen heb gekregen dat ik ontstoken tandvlees had.

Ik kreeg het advies om te gaan rageren ipv flossen, en Perio-Aid mondspoeling voor 10 dagen te gebruiken, met over 3 maanden een her-controle. Nu is de mondspoeling kuur voorbij, en ik heb wel heel veel verbetering gemerkt met dat en het rageren. Alleen merk ik dat het randje van het tandvlees wat boven langs je tanden heen gaat (moeilijk om uit te leggen, dus ik heb een plaatje van google gepakt en het daar op aangegeven), nog steeds ontstoken blijft.

De ruimtes tussen mijn tanden verbeteren dus aanzienlijk, waarschijnlijk door het rageren, maar die randjes erlangs dus niet. Wat kan ik hiervoor doen? Ze bloeden niet echt maar zijn wel rood en pijnlijk, vooral bij tanden poetsen.

En nog een vraag: nu de Perio-Aid kuur voorbij is, zou het helpen om een andere mondspoeling te gaan gebruiken? Zo ja, hebben jullie tips voor een mondspoeling ZONDER munt smaak? Ik kon de Perio-Aid die 10 dagen nog wel (kokhalzend) verdragen, maar voor langdurig gebruik heb ik iets nodig wat ik niet haat (munt smaak).

Ook geloof ik dat ik last heb van terugtrekkend tandvlees, alleen zei de tandarts daar niets over bij mijn controle (en ik was het vergeten te vragen). Hebben jullie hier nog tips voor?

Bedankt voor jullie tijd,
Lisa
Attach
Lieneke

Als antwoord op door croissant123

De rode randjes zitten op de poetsplekken. Je hebt inderdaad een poetsinstructie nodig van een mondhygienist. Het luistert nogal nauw en ik kan dat hier niet zo goed vertellen op het forum. Het spoelmiddel is nu eenmaal vies...ik vrees dat het zonder munt echt niet te naggelen is. Dus even doorzetten met die 0,12%. Daarna kan je overgaan op een lager percentage of op essentiële oliën. Het belangrijkste is dat je doorgaat met die ragertjes.
do, 10/08/2020 - 12:14 Permalink