Ontstoken tandvlees, pijn in gebit linkerkant.

Author:
Jolie1
Posted:
do, 03/31/2011 - 13:08
Het begon in de zomer van 2010 met een fikse tandvleesontsteking. Ik was op dat moment op vakantie in Frankrijk en alles deed zeer. Handig met dat stokbrood, dus ik ging aan de croissants. M'n tandvlees lag ook geheel open en ben toen 2 keer naar de tandarts geweest en ben gaan spoelen met chloorhexidine, op aanraden van de tandarts in Nederland. Bij terugkomst gelijk naar de (weekend)tandarts gegaan en zij dacht aan een candida, wat vervolgens door m'n eigen tandarts is uitgesloten. Vervolgens nog heel vaak bij m'n eigen tandarts geweest voor dit probleem en ook zij konden niet vertellen wat het is. In de tussentijd zijn alle 4 m'n verstandskiezen eruit gegaan en ook de kaakchirurg kon niets vreemds vinden.
Dit probleem blijft zich maar herhalen. Dan is het een paar weken tot een maand weg en dan komt het weer. Het beperkt zich meestal tot de linkerkant van m'n gebit meestal boven, maar soms ook onder. Eergisteren was het weer zover. Al m'n kiezen doen zeer en m'n tandvlees bloed als een rund (tussen de kiezen). Weer gelijk naar de tandarts gegaan en weer konden ze niets vreemds vinden. Wel weer het advies gekregen om te gaan spoelen met Chloorhexidine. Kauwen doet zeer, terwijl er geen gaatjes o.i.d. te vinden zijn. Ook heb ik geen Pfeiffer, omdat de ontstekingen/problemen dan volgens de mondhygieniste wel te plaatsen zijn.
Heeft iemand hier ook last van/ervaring mee? Ik ben een beetje ten einde raad en zit af en toe tegen het plafond van de pijn.
Alvast bedankt.
Paramedic

Ik was op dat moment op vakantie in Frankrijk en alles deed zeer.

Waar had u pijnklachten ?
Had u toen "griep" klachten erbij ? ( rillen, koorts, hoofdpijn , keelpijn, spierpijn ?)
Gebruikt u medicijnen ?
Heeft u nog andere lichamelijke klachten ?
Weet u nog waarom de weekendtandarts toen dacht aan een candida infectie ?, (was er sprake van witte verkleuring van het tandvlees, tong of wangslijmvlies )

Heeft u de klachten nu ook ?, Kunt u een foto plaatsen ?
vr, 04/01/2011 - 00:26 Permalink
Jolie1

Ik heb het er nog eens even goed met de tandarts/mondhygieniste over gehad. Het heeft hoogst waarschijnlijk te maken met een verminderde weerstand. Ik heb te kampen met slaapproblemen en krijg daar ook medicatie voor. Voor de rest gebruik ik geen medicatie, behalve een paracetamol/ibuprofen bij pijnklachten, koorts etc. Ontstoken tanvlees/pijn in mond staat overigens niet als bijwerking in de bijsluiter beschreven, maar je weet het maar nooit.
De mondhygieniste vroeg me of ik de ziekte van Pfeiffer heb/had, want patienten met Pfeiffer komen met dezelfde klachten bij haar. Dit is bij mij niet het geval, maar de verminderde weerstand kan een hele grote rol spelen. Misschien was dat ook het geval op vakantie. Het lichaam ontspant en geeft toe aan vermoeidheid..
Ik heb in november/december alle 4 m'n verstandskiezen laten trekken en toen had ik er ook last van. De kaakchirurg heeft er goed naar gekeken en kon niets vreemds vinden/zien, ook niet op de foto's.
Sinds het starten van dit topic is het tandvlees rustig (gelukkig) en ik hoop dat het niet meer terug zal komen.
Heel erg bedankt voor de reacties. :)
ma, 04/18/2011 - 20:59 Permalink
Jolie1

Was vergeten antwoord te geven op een aantal vragen.. :oops:

Tijdens m'n vakantie had ik geen koorts, maar voelde me wel vreselijk ellendig door de pijn in m'n mond.
De weekendtandarts dacht aan een candidainfectie, omdat er (volgens mij) een witte waas aanwezig was, maar dat is de dagen daarna uitgesloten door m'n eigen tandarts en mondhygieniste.
Ik ben nooit bij de monhygieniste geweest voor een uitgebreide tandvleesbehandeling. Wel haalt ze soms wat tandsteen weg en over ongeveer 4 weken heb ik weer een afspraak om de aanslag van Corsodyl/PerioAid te verwijderen.

Groetjes,

Jin.
ma, 04/18/2011 - 21:05 Permalink
Jolie1

Ja, je zat in de goede richting. :D

Helaas blijft m'n tandarts/mondygieniste vaag over de verminderde weerstand.. Ze zeggen dat het er natuurlijk mee te maken zou kunnen hebben, maar aan de andere kant... Een vaag verhaal dus.. Ik slik wel weerstandsverhogende voedingssuplementen e.d., want dit moet een keertje ophouden.. Hoop dat het niet terugkomt..
di, 04/19/2011 - 11:02 Permalink