ontstoken tandvlees over verstandskies

Author:
romyvanzuijlen
Posted:
ma, 04/28/2008 - 21:29
hallo!
Ik heb een vraag :lol:
Sinds een paar dagen begon mijn verstandskies een beetje zeer te doen dus ben ik vandaag naar de tandarts geweest. Het 'flapje' tandvlees waar ze het al vaker over heeft gehad is gaan ontsteken. Ze gaf me de keus om de kies te trekken of om het tandvlees te verwijderen.

Ik kon echt niet kiezen en uiteindelijk gaf ze me de tip om eerst te proberen om het tandvlees te verwijderen. Mocht dit niet helpen kunnen we altijd nog de kies trekken, de rest van de kiezen zitten er namelijk perfect bij en deze, buiten het flapje, ook.

Dus heeft ze me verdoofd, voor mij voor het eerst (ook al heb ik al heeeel veel vullingen hoor)
Het deed verrekte pijn! :o Toen ging ze aan de slag met snijden en 'branden' en weet ik wat allemaal! :o :-? En toen mocht ik weer naar huis.

Maar het doet zeer!!! Niet te geloven! Het slikken doet zeer, onder mijn tong doet het zeer, eigenlijk heel mijn mond doet zeer..

Nou vraag ik me af of dit normaal is? Mijn tandarst had het er volgens mij alleen maar over dat ik het gevoel zou hebben dat er een wondje is.. En wat kan ik er het beste aan doen? Spoelen met water en zout lees ik, kan dat ook voor dit? En hoe lang kan dit duren? :smt017

Alvast bedankt,

Groetjes Romy
romyvanzuijlen

Hallo Maja, Bedankt voor je antwoord!
De pijn is nog steeds behoorlijk heftig.. het is wel ietsjes minder want het is niet constant maar alleen als ik iets doe, bijvoorbeeld eten of mijn mond iets te ver open doe.
Paracetamol lijkt wel iets verlichting te geven maar de pijn gaat niet helemaal weg.

Nou vraag ik me af of dit wel normaal is dat het zo'n pijn doet?? Of moet ik er even naar laten kijken??? Mijn tandarts had er niets over gezegd namelijk.

Ik baal in ieder geval stevig.. achter had ik hem volgens mij beter kunnen laten trekken?
di, 04/29/2008 - 20:39 Permalink
romyvanzuijlen

hoi!
Bedankt voor je interesse!
Ik heb op een gegeven moment de spoedtandarts gebeld en die gaf de tip om te spoelen met Corsodyl (of zoiets) Toen was de pijn binnen 2 dagen weg! Geweldig! :D

Nou heb ik nog steeds dat ik heel vaak uit mijn mond ruik, of dit nou door die verstandskies komt of door iets anders weet ik natuurijk niet. In de spiegel ziet mijn verstandskies er in ieder geval heel mooi uit.

Ik had een afspraak gemaakt om er even naar te laten kijken en waarschijnlijk ook te laten trekken afgelopen dinsdag maar ik was ziek en eerlijk gezegd durfde ik op het laatste moment niet.. maar goed was ook ziek dus heb afgebeld. Omdat ik er nu geen pijn aan heb is de drempel te hoog om naar de tandarts te gaan dus denk dat ik tot mijn controle begin juli even geen nieuwe afspraak maak... nou maar hopen dat ik er niet voor gestraft wordt :roll:
vr, 05/30/2008 - 21:14 Permalink