Ontstoken tandvlees, kapot gepoetst?

Author:
Fioon
Posted:
za, 08/16/2008 - 14:45
Hoi!

Ik had een vraag:
Ik heb eerder last gehad van ontstoken tandvlees, en met behulp van corsodil is dit altijd overgegaan, alleen heb ik sinds kort een elektrische tandenborstel aangeschaft.
Ik heb het idee dat ik er misschien te hard mee heb gepoetst, want het lijkt alsof een van mijn voortanden in mijn bovenkaak "een stukje mist". Het is lastig te beschrijven, en ik kan fotocamera momenteel niet gebruiken, maar er is een stukje meer van mijn tand te zien, waar normaal tandvlees hoort te zitten en dan zit er een soort wondje, wat een beetje wittig is van kleur met een rood randje erom heen. Ik moet tot maandag op corsodil wachten, en ik ben net weer met paradontax gaan poesten (zonder elektrische tandenborstel), maar kan het op dit moment erg kwaad?
Spiegeltje

Ik denk niet dat het veel kwaad kan. Probeer voorzichtig te zijn met poetsen.
Goed idee van de elektrische tandenborstel! Laat de borstel het werk doen, je hoeft niet hard te drukken. Zie http://www.poetstechnieken.nl. Dan poets je je tandvlees niet kapot. Dat gebeurt vaak eerder met een gewone borstel dan met een elektrische (mits goed gebruikt).

Als je goed poetst met parodontax (of een andere tandpasta), én tussen de tanden reinigt met tandenstokers of ragers, gaat de ontsteking weg en hoef je ook geen corsodil (meer) te gebruiken.
za, 08/16/2008 - 23:03 Permalink
Newtan

Misschien een nuttige aanvulling: Probeer niet te intensief de gele kleur bij de tandvleesrand weg te poetsen. Want dat is doorgaans de eigen kleur van de wortel!

Even goed reinigen is prima. Maar tandvlees wat weg is, komt pas weer met een dag of vier op de wortel terug gegroeid. En als je het tandvlees twee weken wegpoetst, komt het nooit meer terug.
zo, 08/17/2008 - 01:46 Permalink