Ontstoken tandvlees - hoe pijnlijk kan het zijn?

Author:
lex19712
Posted:
wo, 10/08/2008 - 17:55
Beste forum lezers... alweer een vraagje over pijn ;-)

Ik heb sinds maandag acute pijn in mijn kies, althans ik dacht dat het mijn kies was, bij de tandarts aangekomen bleek dat er niets aan de hand was met kiezen en tanden, geen gaatjes, geen ontstoken wortels etc. maar een tandvleesontsteking bij 2 kiezen.

Het vervelende is dat deze pijn dus niet direct te bestrijden is, ik heb een tandgel voorgeschreven gekregen en moet goed poetsen, flossen en stoken met van die ragers. Dat is pijnlijk maar ik overleef het wel...

Echter mijn hele mond staat op springen, pijn is kloppend en met vlagen (die steeds vaker komen) het straalt uit naar andere tanden en de tranen springen af en toe in mijn ogen!

Oh, en de enige verlichting die schijnt te helpen nu is veel spoelen met water, en het water in mijn mond houden... dat laat de pijn zakken...

Mijn vraag is nu, kan een ontsteking van het tandvlees zoveel pijn veroorzaken? Zo ja, hoe lang houdt dat aan ;-) ?

Pijnstillers helpen niet, paracetamol en ibubrofen geprobeerd... mag niet baten helaas.

Graag jullie reactie!

Groet
Lex
lex19712

Heeft hij het niet schoongemaakt???
Als koud verlichting geeft, zou ik toch meer denken aan een wortelpuntontsteking...


Dank voor je reactie. Jawel, ze (het is een dame ;-)) heeft het zeker wel schoongemaakt.

Vannacht niet kunnen slapen van de pijn, vanmorgen toch in slaap gevallen en nu weer wakker met nog steeds zeurderige kloppende pijn. Inderdaad geeft lauw water verkoeling, dus mijn idee zou ook zijn dat het een ontsteking zou zijn aan iets anders dan mijn tandvlees.

Ik ga nu weer even bellen met de tandarts, kijken wat ze er op te zeggen heeft.

Groet
Alex

Update:
Kan helaas morgen pas terecht, maar dat zingen we dan wel uit. Kan een wortelpuntontsteking zomaar ontstaan, ook zonder eerst een zenuw aandoening oid gehad te hebben? Bij heftige pijn lijkt het nu uit te stralen naar de tanden ernaast, het voelt eigenlijk aan als een zeer gevoelige tand maar dan extreem. Plus dan die kloppende pijn van de tandvleesontsteking. Sta af en toe te jodelen in de kamer, dat vinden de kinderen dan weer grappig ;-)

Kan het ook komen door een verstandskies die verstopt zit? Ik ben 37 maar heb nog nooit iets over die kiezen gehoord, heb ze ws niet dus.
do, 10/09/2008 - 13:26 Permalink
lex19712

gisteren weer naar de tandarts geweest, nog steeds niets te zien op de foto´s. Wel 1 kies met zenuwuitlopers hoog in de kies... zou dit het probleem kunnen zijn? Ik kan er niet tegen dat we het niet kunnen vinden... heel irritant...pinstillers helpen nu wel maar daar kan ik niet van blijven snoepen... heb nu paracetamol met codeine, daar wordt je helemaal high van haha

door de stralingspijn kan ik er zelf ook geen zinning woord over zeggen tegen de tandarts...
za, 10/11/2008 - 13:42 Permalink
lex19712

hoera!!! de pijn is minder, ben nu zonder pijnstillers sinds gistermiddag!!! snap niet waarom het weg is... heb nog wel wat zeurende pijn, niet ernstig in de kies waar de tandvlees ontsteking begonne was, echter de stekende pijn is weg, het voelt nu meer als pijn na het boren en vullen van een gaatje...... stilte voor de storm? ...voorlopig ben ik even blij in elk geval, nu maar hopen dat het niet terug komt of... in het geval dat het terugkomt het duidelijk aanwijsbaar is ... ik zal de post updaten zodra ik weer wat meer weet....

gr alex
zo, 10/12/2008 - 20:08 Permalink
lex19712

zooo... net terug van de tandarts... wkb gehad, 2 van de 4 ontstoken. Niet echt de meest prettige behandeling die ik me kan voorstellen... maar goed, die paar minuten pijn zijn minder erg dan een week met kiespijn denk ik dan maar :-)

Over 3 weken terug voor goed schoonmaken en puntzakjes boren zoals ze het zo leuk omschreef... hopelijk is dat minder pijnlijk tegen die tijd. Er zit nu een ,medicijn in tegen de ontsteking...

wordt gevolgd en nog steeds bedankt voor jullie reacties!

Gr
Alex
vr, 10/17/2008 - 13:21 Permalink
lex19712

Ja he, je had het inderdaad bij het rechte eind!!! Helpt wel hoor, zo er over praten, kun je je beter voorbereiden op wat er komen gaat etc. Ik vond het vanmorgen niet echt plezierig, ze had er nog wat extra verdoving bij gedaan, maar denk doordat het ontstoken was niet alles verdoofd kon worden... misschien had ik van te voren vast mat paracetamol moeten nemen, dat had misschien net die scherpe kantjes er af gehaald ;)

Ik hou jullie op de hoogte !
Alex
vr, 10/17/2008 - 14:14 Permalink
lex19712

even een update... het is nu woensdag en het lijkt ... (afkloppen) dat de pijn aan het zakken is... nu voelt het een beetje aan of het licht zeurt, jeukt etc... + vermoeide kaak nog... ook is de bewuste kies minder gevoelig. Waarschijnlijk zijn dit de eerste symptonen dat de wortelpunt ontsteking aan het minderen is?

Hoop dat het een paar weken zo blijft, in november krijg ik deel 2 van de WKB :-) hopelijk zonder pijn dit keer ;-)

Groet
Alex
wo, 10/22/2008 - 13:23 Permalink