Ontstoken tandvlees en aften

Author:
l_i_a_n_n_e
Posted:
ma, 11/26/2007 - 12:36
Hallo,

Ik heb sinds een week last van bloedend, irriterend tandvlees. Het begon ruim een week geleden, met een aft. Deze ging weg, maar ik kreeg er weer een terug, deze was nog niet weg of er kwamen er weer een aantal bij (heb er nu 5). Het doet ontzettend veel pijn. Nu is mijn tandvlees ook teruggetrokken en aan het bloeden, vooral na het poetsen. Door al die aften en mijn geirriteerde tandvlees doet m'n mond nu de hele dag en nacht pijn. Ook begonnen er gisteravond een paar bulten achterop m'n tong te ontstaan. Ik heb hier allemaal nog nooit last gehad, en vind het ook een beetje eng. Ik ben pas 23, en om nu al ontzettende tandvleesproblemen te hebben vind ik een beetje raar. Wel een keer per jaar een aften ofzo, maar dat ik alles. Ik poets minstens twee keer per dag en flos een keer in de week (nu elke dag). Ook eet ik gezond, zorg dat ik m'n vitamientjes binnen krijg, etc. Maar ik denk eigenlijk dat stress wel eens een oorzaak zou kunnen zijn... (kan dat?)

Ik heb nu paradontax tandpasta gekocht (3x per dag) en cordosyl (2x per dag) om te spoelen in de hoop dat het over gaat. Ook flos ik nu iedere avond. Zijn dit de juiste middelen om het te bestrijden?

Het liefst wil ik het zoveel mogelijk zelf behandelen, dit omdat ik op dit moment in het buitenland stage loop (vandaar ook de stress...) en daar niet zo maar even naar een tandarts kan (veel papier werk, moeilijk vrij krijgen, enz). Kan iemand me vertellen of ik de juiste middelen gebruik en hoe lang het ongeveer duurt voordat het over is??

Alvast bedankt voor de reply!!!
l_i_a_n_n_e

Bedankt voor alle antwoorden.... :-?

Voor de mensen die met hetzelfde probleem zitten, schrijf ik dan zelf maar een reply: Ik ben toch maar even langs de huisarts geweest. Het blijkt toch gingivitis te zijn. Tandvleesontsteking in normaal Nederlands dus. Ik dacht dat dit alleen door 'n slechte mondhygiene kon komen, maar ik had het mis. Stress, moeheid, etc. was de boosdoener in mijn geval. Ik heb een gel gekregen die ik 4 keer per dag (5 dagen lang) op de ontstoken plekken moet smeren. Ik voelde na de eerste nacht al verbetering! Het irriteert nu veel minder, en het beginal goed te genezen. Ik poets nog steeds met paradontax, maar heb cordosyl weer in de kast gezet, het kon zijn dat ik daar ook allergisch voor was (en ik ben nogal wat je noemt een allergisch typje).
Dusssss... als je hier ook last van hebt: toch maar even langs de huis/tandarts en minder stressen!!! (=natuurlijk weer makkelijker gezegd dan gedaan ;) )
vr, 11/30/2007 - 15:05 Permalink