Ontsteking tandvlees rond groeiende verstandskies

Author:
DefinitionX
Posted:
vr, 08/23/2013 - 00:02
Onlangs last gehad van mijn tandvlees linksonder achter. Ik voelde op een gegeven moment met mijn tong en voelde een soort van gat in het tandvlees. Toen in de spiegel gekeken met het licht van mijn telefoon en ik zag een gedeelte van een tand! Dus eigenlijk de bovenkant van de tand.

Het eten ging heel moeizaam en moeilijk met kauwen, pijn aan de linkerkant achter. Ik belde de tandarts en ging naar hem toe. Hij zei dat het verstandig zou zijn de verstandskies bij de kaakchirurg eruit te laten halen. Ook zou er een ontsteking zijn rondom, dus heeft hij mij 3% h202 (Waterstofperoxide) voorgeschreven, 2 keer daags spoelen en dan aan de linkerkant achter goed spoelen.

Het kauwen gaat alweer beter, maar nog wel wat pijn, veel minder dan eerst. Gisteren naar de tandarts geweest, dus vandaag met gisteren in totaal 4 keer gespoeld.

Nu staat er op het doosje dat normaal 4 keer per dag spoelen is. Volgens mij heeft mijn tandarts 2x gezegd omdat de ontsteking minder heftig is o.i.d. Weet iemand daar meer over?

Een andere vraag: ik kan pas naar de kaakchirurg midden september. Kan dat? Wordt de ontsteking erger als ik zo lang wacht? De tandarts zei dat de pijn door de ontsteking kwam en niet door de verstandskies.

Kan de verstandskies de onsteking hebben veroorzaakt? Ik neem aan dat het geen toeval is dat de onsteking op dezelfde plek is als de groeiende verstandskies.

Ik heb naar een ander ziekenhuis gebeld en die kan pas over 2 weken.

Kan ik gerust zo lang wachten en h202 gebruiken tegen de ontsteking?

Hier http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Waterst… staat dat je het max 7 dagen mag gebruiken. Klopt dat? Wat als de ontsteking blijft aanhouden?

Hulp wordt zeer gewaardeerd.
DefinitionX

Ik heb ook voor de ontsteking en gat in het tandvlees veel cola light gedronken. Ik dronk toen 1.5 liter per dag voor ongeveer 15 dagen. Ik ben er sinds gister mee opgehouden en sindsdien alleen maar water gedronken. Ik dronk ook veel thee met 2 zoetjes per glas, ik dronk wel 6-12 glazen thee per dag.

Kan ik gewoon weer thee gaan drinken? Het is gewone thee, maar geen groene thee denk ik. Kan ik ook gewoon zoetjes blijven gebruiken?
vr, 08/23/2013 - 00:03 Permalink