Ontsteking na het trekken van verstandskiezen gaat niet weg

Author:
bluepink
Posted:
vr, 01/26/2007 - 16:53
Hoi Mensen,

Bij mij zijn vorige maandag 2 (boven en onder) verstandskiezen getrokken en helaas is onder gaat ontsteken. Ik heb daarom de kaakchirurg gebeld en die vertelde mij dat ik het met waterperoxide ofzoiets moest schoonmaken en daarnaast een paar keer per dag spoelen. Allemaal netjes gedaan. Maar de pijn wordt niet minder.

Het is niet een ondragelijk pijn maar echt zo'n zeurende, heb dan ook 3x ibuprofen nodig per 24h. Daarnaast wordt de binnenkant van mijn wang waar de kies zat ook steeds dikker. Is dat normaal? Heb daarnaast ook nog steeds soms zo'n vieze smaak.

Ik hoorde wel van mijn tandarts dat het zo'n 2 a 3 weken kan duren. Maar ik neem aan dat het dan wel minder moet worden?

Hopelijk kunnen jullie mij wat duidelijkheid geven.

Alvast bedankt!
Newtan

Als spoelen niet helpt, dan moet je zorgen dat de waterstofperoxide dieper in het zweertje komt. Dat kan wel een centimeter diep zitten.

Er zijn twee manieren.
Je neemt een kromme spoelspuit: nummer 412 van de apotheek. En daarmee een beetje in het gaatje van de verstandskies uitspuiten. Je mag best wat kracht op de spuit zetten.
Of je neemt een verbandgaasje (klein 4x4 cm). Dat doordrenkt je met de peroxide uit het flesje. Dan twee keer dubbel vouwen en op het wondje leggen. Dan 30 seconden op kauwen, zodat het erin geduwd wordt.
Met de spuit werkt het beste.

4-5 keer per dag goed doen en je bent met drie dagen er vanaf.
zo, 01/28/2007 - 13:22 Permalink
bluepink

Bedankt voor de reactie. Ik zal dat dan wel proberen. Hopelijk werkt het. Maar hoe kan het dan dat me wang van binnen enzo ook wat dikker is. Allemaal een reactie ofzo?
zo, 01/28/2007 - 14:20 Permalink
bluepink

Heb het net uitgespoelt met die kromme spuit en waterperoxide. Is het goed ik nu nog meer last heb? Echt een zeurende soms kloppende pijn..
zo, 01/28/2007 - 15:15 Permalink
bluepink

Nee ok dat is waar.. maar ben dan ook niet bekend in dit wereldje he. Maar het was zo straks echt niet meer uit te houden... Hopen dat het werkt. Bedankt in ieder geval!
zo, 01/28/2007 - 18:29 Permalink