ondanks geheel kunstgebit toch last van bitterzure smaak

Author:
Carlaslk
Posted:
vr, 06/08/2007 - 23:09
Hoi ik hoop dat iemand een tip heeft ik heb dus sinds 3 jaar een boven gebit ,en het ondergebit moet nu voor de 3 e keer opnieuw gemaakt worden omdat het steeds te groot is .
Dus ik eet al 3 jaar enkel met me bovengebit, maar het ergste is dat ik steeds misselijk ben van een viese smaak, zuur en brandend gevoel heb als ik het bovengebit draag ,ookal poets en onderhoud ik het heel goed, poest en heb er speciale kunstgebit reinigersartikelen voor,zo gauw ik wakker ben , smaakt alles bitterzuur ook de smaak aan me lipppen is zo.
het is steeds moeilijker om het bovengebit in te houden omdat het zure een brandend gevoel geeft aan me tandvlees.
heb al van alles geprobeerd mondspoeling, tongschrapers en vitamine b,bessensap enz .
Mensen om me heen zeggen dat ik geen slechte adem heb ervan maar wil er graag van af , wie kan me hiermee helpen .
Ligt dit aan me tong, gebit,maag of aan iets anders en hoe kom ik ervan af
alvast bedankt groetjes Carla
Newtan

Even om te kijken wat het allemaal zou kunnen zijn:

1. wanneer is die smaak begonnen?
2. waarmee en hoe maak je je gebit schoon? (spoel je b.v. goed na).
3. heb je last na het eten?
4. Hoeveel bovengebitten heb je ooit gehad?
ma, 06/11/2007 - 21:19 Permalink
Carlaslk

1 smaak is begonnen toen ik 4jaar geleden dus een prothese had aan de bovenkant had toen nog me eigen tanden en kreeg een prothese met ijzeren haakjes eraan , na een tijdje kreeg ik daardoor een groot gezwel zo groot als een ei in mijn bovengehemelte en die is toen door de kaakchirurg verwijderd en ik kreeg een soort drain in me gehemelte, die is naderhand weer verwijderd, maar er zit nu nog steeds een soort gleufje in me gehemelte dat open is , daarna werden me tanden steeds slechter, en vooral de grote angst voor de tandarts deed me besluiten om maar gelijk een kunstgebit te nemen , sinds die tijd dacht ik eerst die smaak kwam door dat gezwel, toen die verdwenen was dacht ik dat het door het operatief(onder narcose) trekken van alle tanden en kiezen , door de wonden in me mond kwam , maar dit is dus al 3 jaar geleden dus ook nu zonder wondjes of tanden heb ik elke dag zo gauw ik wakker ben die zure brandende smaak .
2.Ik maak me gebit schoon met speciale middelen die ik van de tandarts kreeg voor onderhoud aan het gebit , soms moet je dat 1 x per week laten staan in dat middel en elke avond poetsen met een ander middel van hetzelfde merk ENcosy M.
Daarnaast spoel en poets ik het zogauw ik klaar ben met eten meestal met tandpasta mac cleans
En ook voor dat ik ga slapen , dan doe ik het uit en maak het nogmaals schoon ,ik kan er ook niet meeslapen en zeg ik eerlijk zo gauw ik thuis alleen ben doe ik het ook uit .
3. Heb geen last na of voor het eten de smaak is er altijd ,ook s,ochtends als ik dus de hele nacht het niet heb ingehad.
4. Heb dus nu al 2 x een compleet kunstgebit gehad, steeds worden ze te groot en nu wordt er gekeken door de medicitandkliniek of hun een normaal passend ondergebit kunnen maken en als dat niet lukt dan kwam ik in aanmerking voor een beneden inplantaat.
Volgends mijn tandarts heb ik onder te weinig voor een normaal benedengebit, na 2 x een nieuwe gemaakt te hebben en paar keer verklein te zijn past het nog steeds niet , ook de kaakchirurg was het daarmee eens maar de tandarts van het ziekefonds denk dat het aan de tandarts ligt en wil dat ik dus na de medicitandkliniek ga en dat die wel een goed passend ondergebit kan maken , dus daar wacht ik nu op , tot die tijd zit ik weer met het iets te losse bovengebit omdat er beneden dus niks geen tanden of gebit zit wat het steunt .
Dus dit wordt dan me 3 e complete kunstgebit
Sorry was een heel verhaal maar dacht zo begrijpen jullie het beter.
Zou zo blij zijn met een oplossing zodat ik niet de gehele dag misselijk ben van die zure bittere smaak , dacht altijd datla het aan me slechte tanden lag maar ja die heb ik dus niet meer
Groetjes Carla
wo, 06/13/2007 - 20:34 Permalink
happyteeth

Heb je al eens gedacht aan een maagontsteking? Brandend maagzuur kan naar de keel terugvloeien en een zure smaak geven.
wo, 06/13/2007 - 21:05 Permalink
Newtan

Inderdaad. Een hernia van het middenrif noemen ze dat. Daar kan de dokter je alles over vertellen.
Ik weet niet zo gauw een andere oorzaak. Maar iets anders zou het best kunnen zijn.

Blijkbaar ligt het niet aan het schoonmaken.

De meeste gebitten lijken te ruim te zitten als de kiezen niet goed over elkaar heen passen. Wanneer daar extra aandacht aan wordt besteed, is dat meestal een hele verbetering van de totale pasvorm.

Die medicitandkliniek, is dat toevallig de universiteitskliniek?
Daar zitten doorgaans de slimste tandartsen, met nog slimmere professoren als baas. Wellicht dat die kunnen bepalen wat er voor speciaals aan je is, Carla.
wo, 06/13/2007 - 22:50 Permalink
hermina

Wat betreft de maag/maagzuur: Dat hoeft niet een hernia van het middenrif te zijn (kan wel), en ook geen ontsteking van de maag.

Als het zo is dat er maagzuur terugloopt van je maag in je slokdarm en soms in je mond is dit “reflux”. De afsluiting (=een spier) tussen slokdarm en maag werkt dan niet goed en de afsluiting is nou net bedoeld om het zuur in je maag en uit je slokdarm te houden. Je merkt het vooral in liggende houding (en nog meer als je op de linkerzij ligt) omdat staand/zittend de zwaartekracht in veel gevallen zijn werk doet, maar kun je het ook wel hebben.

Ik zou me kunnen voorstellen (maar weet dat niet) dat door je kunstgebit je het eten minder goed kunt fijnmaken, en dat je maag meer moeite heeft met het verwerken ervan, daarom nog meer zuurproductie (maar das echt gewoon speculeren van mijn kant)
Is heel beperkt beschreven maar als dit het is dan kan je huisarts je verder helpen.

De rest laat ik graag aan een tandarts over.

Met vriendelijke groet, Hermina.
wo, 06/13/2007 - 23:13 Permalink
Carlaslk

Bedankt allemaal voor jullie advies ik zal een afspraak gaan maken met mijn arts en eens kijken wat die er van zegt, het was zo verwarrend omdat ik steeds dacht dat het door mijn gebitproblemen kwam en ik steeds maanden moest wachten op de afspraken van het maken van steeds andere gebitten en daarna de kaakchirurg en dan weer tandarts van ziekenfonds maar nu na 3 jaar ga ik toch denken dat het probleem mischien wel komt door me maag, het klopt n.l dat ik al zo 3 jaar lang moeilijk kan eten maar toen de onderkaak gehard was na al die tijd ging ik gewoon toch alles proberen te eten, wat dus het gevolg was dat ik soms hele stukken vlees gewoon doorslikte omdat onder geen tanden heb .Want je hebt zo zin in alles als het niet gaat toch.
Heb ook vaak rennies genomen voor dat zuur maar ook die hielpen niet .
Dus mischien weet mijn huisarts een middeltje ervoor

Als het is zoals julie zeggen mischien een hernia van het middenrif krijg ik daar dan medicijnen voor en is dit dan te verhelpen?
of als het is zoals hermina zegt mischien een reflux kan ik daar ook wat aan laten doen dan ?
Ga het in ieder geval vragen aan me huisarts.

De ziekenfonds-tandarts die toestemming moet geven voor een inplantaat ondergebit die vond dus dat mijn eigen tandarts na 2 complete kunstgebitten te hebben gemaakt die steeds te groot zijn ,dat het medicitandkliniek het wel beter zou kunnen .
Dus waar die zit weet ik niet sta nu op hun lijst voor een afspraak en ze bellen me als ik aan de beurt ben .
Dan zou dus een passend boven en ondergebit worden gemaakt , mocht dit nog problemen geven dan pas zou ik toestemming krijgen voor een inplantaat gebit onder.
Waar ik dus erg bang voor ben omdat dat zonder narcose moet of ik moet dat zelf betalen deze keer .
Zou dat erg duur zijn , ben zo bangerd , heb al mijn tanden en kiezen toendertijd laten trekken onder narcose omdat ik zo angst heb voor de tandarts, dat werd toen wel vergoed .
Dus snap niet dat ze nu moeilijk doen is net zo angstig om dit nu zonder narcose te doen , dus hoop ik echt dat ze in deze kliniek een passend gebit kunnen maken voor me .
Maar als nog allemaal bedankt voor jullie adviezen en ga morgen een afspraak maken met mijn huisarts en laat snel weer iets van me horen
Groetjes Carla
do, 06/14/2007 - 14:18 Permalink
hermina



Als het is zoals julie zeggen mischien een hernia van het middenrif krijg ik daar dan medicijnen voor en is dit dan te verhelpen?
of als het is zoals hermina zegt mischien een reflux kan ik daar ook wat aan laten doen dan ?
Ga het in ieder geval vragen aan me huisarts.


Het is eigenlijk andersom, als maagzuur idd de oorzaak is komt dit door reflux (zuur komt terug uit je maag in slokdarm/mond). Een van de oorzaken is een hernia van het middenrif, maar er zijn wel meer oorzaken voor bijv: zwangerschap, zwaarlijvigheid, eten van veel voedsel ineens, roken etc. Als het maagzuur is kan je HA het verder uitleggen en (afhankelijk van de oorzaak) behandeling voorschrijven.

Maar je probleem kan natuurlijk nog steeds iets anders zijn dan dat.

Met vriendelijke groet, Hermina
do, 06/14/2007 - 18:16 Permalink