Mondwater

Author:
Xalon
Posted:
do, 06/19/2008 - 21:45
Momenteel poets ik elektrisch en heb ik ook een tongkrabbertje om mijn tong schoon te maken. Maar ik vroeg me nou af, is het nog nuttig om daarachteraan nog mondwater te gebruiken?
Spiegeltje

Nee, dat hoeft niet. Een tongschraper is voldoende. Ik mis in je lijstje nog wel tandenstokers of ragers voor tussen de tanden! Mondwater kan wel een fris gevoel geven.
do, 06/19/2008 - 23:05 Permalink
vV

Mondwater kan wel een fris gevoel geven.

als je de goede kiest doet het wel wat meer dan dat alleen.Maar dan moet daar wel een reden voor zijn, normaal gesproken hoeft het niet, maar idd wel floss/stokers/ragers afhankelijk van wat het beste is bij u. Mechanisch reinigen zoals dat heet is het allerbelangrijkste.
vr, 06/20/2008 - 07:59 Permalink
Spiegeltje

als je de goede kiest doet het wel wat meer dan dat alleen
Dat is mij bekend,blijkt ook uit onderzoek, maar de vraag was of het gebruik ervan "nuttig" is. Het kan soms helpen de vorming van plaque te verminderen maar niet genoeg om onvoldoende poetsen te compenseren zoals ook uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld naar het effect van Listerine. Als je al goed poetst, wat zonder meer al noodzakelijk is voor een goede mondhygiene, heb je het al helemaal niet nodig. Dus ik vraag me af: in welke gevallen dan wel? Het idee van "alle kleine beetjes helpen" is in dit geval onzin.
vr, 06/20/2008 - 08:33 Permalink
Lieneke

Listerine desinfecteert daadwerkelijk op zo'n manier dat het wel ietsje kan schelen. Echter heeft Listerine het nadeel dat het zuur is, dat het alcohol bevat, dat tanden er gevoel van kunnen worden en dat het kleurstof bevat wat aanslag kan geven.
vr, 06/20/2008 - 12:24 Permalink