Mondhygieniste behandelroute overrated??

Author:
TomTomTom
Posted:
ma, 02/14/2011 - 18:17
Mijn partner, die een goed gebit heeft en tandsteen heeft laten verwijderen, is nu letterlijk 'aan de haak geslagen' bij de mondhygieniste. Hij heeft nooit bloedend tandvlees bij het tandenpoetsen. Ook niet bij tandenstoken.
Bij het tandsteen verwijderen heeft de mondhygieniste krachtig met een puntige haak in het tandvlees gepoerd en toen het ging bloeden (logisch als je in weefsel prikt lijkt me) opmerkingen gemaakt dat hij niet goed zou tandenpoetsen (omdat het bloedt.)
Ik/ wij hebben er een raar gevoel bij... :roll:
De mondhygieniste heeft de tanden bewerkt en nu voelen ze ruw, in plaats van glad. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?? Het voelt niet goed voor hem. Gelukkig heeft hij geweigerd een controle afspraak te maken over 4 maanden met deze - al te overijverige, über-kritische en klanten acquiserende mondhygieniste.
Graag meningen, tips... en... wat betekent het als een gebit na behandeling ruw in plaats van glad aanvoelt??

TomTomTom
Stokertje

Mogelijk was er ook sprake van tandsteen rond de randen van het tandvlees. Deze kunnen het tandvlees irriteren en zorgen voor een oppervlakkige ontsteking (gingivitis). Wanneer dit wordt weggehaald, reageert het tandvlees door te bloeden. Dit is een natuurlijke reactie. Bij het juist toepassen van mondhygiëne (de borstel ook licht plaatsen op de rand van het tandvlees) wordt ook daar de tandplak verwijderd en wordt de vorming van tandsteen tegen gegaan.

Het feit dat de tanden ruwer dan normaal aanvoelen kan kloppen. Na verwijderen van tandsteen voelen de tanden ruwer aan, maar bij een gebitsreiniging wordt (normaal gesproken) ook gepolijst om het gebit weer glad te maken. Zou het kunnen dat dit niet is gebeurd?

Heeft de mondhygiënist verder nog voorlichting gegeven over de situatie? En een poetsinstructie?

Overigens eens met robinson, er lijkt iets niet te kloppen in de behandeling. Wat extra informatie inwinnen over de situatie van uw partner verheldert de zaak wellicht.
di, 02/15/2011 - 12:48 Permalink
robinson

Pecunia non Olet, Lieneke.
Ik heb helaas ooit ook zoiets meegemaakt met een zelfstandig gevestigd MH.
De verwezen patient had overal pockets, en het was schandalig dat er niet eerder actie was ondernomen!!
Nu kwam de patient uit een paro-protocol van een parodontoloog.
Zijn MH was met zwangerschapsverlof en verzocht ons om de patient dan maar bij een andere MH onder te brengen.
Gelukkig hebben wij nu zelf een MH in de praktijk.
di, 02/15/2011 - 13:08 Permalink