Melktand, bang dat kaakbot is geslonken

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
zo, 01/22/2017 - 10:39
Hoi,

Ik wil graag even mijn vraag en zorgen hier kwijt, misschien heeft iemand zoiets ook is meegemaakt of ideeën.
Ik heb in mijn bovenkaak nog steeds 3 melktanden, waar geen volwassen tanden achter zitten (een familiar ding helaas).
Vroeger had ik een enorme spleet tussen mijn voortanden, hiervoor heb ik 5 jaar een beugel gehad. Alles is mooi tegen elkaar gekomen.
Achteraf geeft mijn tandarts (die ik sinds half jaar heb na verhuizing) aan dat het eigenlijk te strak is gezet waardoor het lastig is voor mij om mijn mond schoon te houden.
Een half jaar geleden kreeg ik dan ook een tandvleesontsteking. Hiervoor heb ik antibiotica gehad en is alles schoon gemaakt. Bleek toen ook dat ik twee gaatjes in kiezen (geen melktanden) had, die door mijn oude tandarts niet waren opgemerkt, waren inmiddels ook al goed groot.
Rond die tijd begon mijn melktand (bovenkaak snijtand links) los te zitten, ik voelde hem wat bewegen met drinken. Ik loop bij een implantatoloog, waarbij ik heb afgesproken dat als mijn melktanden eruit zouden gaan we implantaten zouden doen. Dit wilde ik liever niet eerder omdat de melktanden gewoon goed waren. Ik ben trouwens 23 jaar, dus toen mijn beugel eruit ging kon het ook niet omdat ik te jong was voor implantaten (kaak nog niet volledig uitgegroeid).

Nu komt mijn vraag. Sinds dat ik voel dat hij wat los zit, ben toen langs implatatoloog geweest en die vond het nog meevallen, voel ik af en toe soort tintelingen door die melktand. Daar heb ik verder niet zoveel aandacht aan besteed maar is meestal een paar keer per dag. Sinds een week heb ik opeens helemaal last van mijn linkerbovenkant. Ik dacht help misschien weer een tandvleesontsteking (al ziet tandvlees er goed uit, bloed niet bij stokeren). Dus begonnen met mondspoeling. Dit hielp niet, bang dat ik misschien iets van een gaatje heb. Maar het doet niet zeer bij koud of warm en het voelt allemaal gecentreerd rond die melktand. Deze zeurt nu de gehele dag door en zit losser dan voorheen, als ik eraan wiebel hoor je hem klikken.
Daarnaast als ik over mijn tandvlees ga dan voel ik een soort indeukingkje bij die melktand. Wat zou dit kunnen zijn????? Wortel weg of kan dat zijn dat kaakbot daar weg is? Ik ben daar bang van namelijk want ik wil graag implantaat maar nu heb ik het idee dat mijn kaakbot misschien daar weg is omdat het zo anders voelt dan bij de andere tanden.

Iemand hier ideeën? Alvast bedankt!!!