Melkachtige smaak in mond

Author:
marcelsmit
Posted:
di, 07/24/2012 - 21:36
Ik heb nu al een klein poosje last van een soort melkachtige droge smaak in mijn mond, Het begint me echt te irriteren nu en ik wil er vanaf. Even wat voorgeschiedenis:

Ik heb in de kies rechtsboven die voor mijn verstandskies een vervelend gaatje gehad die aan de tandvleesgrens en daaronder zat. De tandarts heeft hem gevuld, maar ik bleef kiespijn houden, nog een keer opnieuw gevuld, maar zonder resultaat. Daarna heeft hij een wortelkanaalbehandeling gedaan op die kies. Ik ben nu pijnvrij, maar als ik tussen die kies en de verstandskies ga met een ragertje of ik flos, dan blijft er een vies geurtje af komen. Is het zo dat als je een gaatje hebt, dat je daar ook een droge mond van kan krijgen? Kan het dus zo zijn dat het gaatje niet goed gevuld is en er nog zit, maar ik hem niet voel omdat mijn wortelkanalen weg zijn en ik daarom die vieze melkachtige droge smaak in mijn mond heb? Of kan het iets anders zijn?
marcelsmit

Paradontitus is die aandoening waar je tanden zwart van worden? Of was dat gewoon een gaatje? En met ontsteking tussen de kiezen bedoelen we een ontsteking in het tandvlees? Hoe kan mijn tandarts zien dat er een ontsteking zit dan? Röntgenfoto?
do, 07/26/2012 - 12:21 Permalink
marcelsmit

Mijn tandarts heeft nog nooit mijn tandvlees gecheckt :roll: Ik denk dat ik het beste maar een keer naar een mondhygiëniste kan gaan. Dan komt het probleem van de rare smaak wel boven water denk ik. Ik ben 1 keer eerder in mijn leven naar een mondhygiëniste geweest en dat was meteen mijn laatste keer, ik heb zo'n pijn gehad dat ik het wel uit mijn hoofd heb gelaten ooit nog een keer te gaan :( Ik zoek eigenlijk een mondhygiëniste die het met verdoving kan doen, ik heb geen zin om met pijn in die stoel te zitten en zeker geen pijn die door merg en been gaat. Weet je ook of het ziekenfonds jaarlijks bezoek aan een mondhygiëniste vergoedt?
do, 07/26/2012 - 16:02 Permalink
marcelsmit

Ik heb vanmiddag mijn zorgverzekeraar gebeld en inderdaad kan ik gewoon naar de mondhygiënist. Jammer alleen dat ik nog maar 15 euro over heb voor dit jaar, dus ik moet het opschuiven naar volgend jaar, evenals het trekken van die verstandskies :( Wat kost gemiddeld een reiniging van je gebit eigenlijk? mocht het me zo gaan irriteren dat ik besluit het zelf dan maar te betalen.

Trouwens, net die ene mondhygiëniste waar mijn tandarts me dan naartoe stuurt mag niet verdoven hahaha.
do, 07/26/2012 - 17:53 Permalink
Lieneke

Dan zoek je toch lekker een andere uit?
En..als je verzekering het niet betaald, mag je nog wel hoor ;)
De tarieven kan ik je niet vertellen: ligt eraan wat er gebeuren moet en wat te tarieven van die praktijk zijn.
Volgend jaar wordt overigens alles weer anders qua tarieven en vergoeding...
do, 07/26/2012 - 19:06 Permalink
marcelsmit

Ja, ik heb er ook wel een gevonden bij mij in de woonplaats, maar ik hoorde iemand zeggen, dat ze daar iedereen aannemen als het maar geld in het laatje brengt ofzo, beetje twijfelachtig dus ;)

Ik snap dat ik evengoed wel mag als de verzekering niet vergoedt, maar ik ben niet voor niets verzekerd en ik vind dat ik al genoeg betaal eigenlijk, jarenlang heb ik het alleen maar gehouden bij 1 keer controle in het jaar en er hoefde nooit iets te gebeuren, dus ze hebben zat aan me verdiend en nu moet er iets gebeuren en mag ik nog zelf mijn portomonee trekken :s vandaar dus dat ik denk te wachten tot het nieuwe jaar, dan hoef ik niet zelf bij te betalen. En als het daardoor erger is geworden en meer kost dan normaal hebben ze zichzelf fijn in hun vingers gesneden ;) Ik heb ook echt geen idee hoeveel dat ongeveer kost, praten we over tientjes werk, of honderden euro's? Ikzelf denk het laatste :roll:

Ik weet wel zeker dat ik sowieso vanaf volgend jaar er echt een gewoonte van wil maken om ook naar de mondhygiënist/e te gaan. Ik wil straks niet uit mijn mond gaan stinken :)
do, 07/26/2012 - 20:00 Permalink
marcelsmit

Goeie vraag. Ik vind het altijd heel moeilijk om pijntjes en dit soort dingen te beschrijven. Ik heb gewoon het gevoel dat mijn mond droger is dan normaal en ik proef een beetje een romige melksmaak of roomsmaak ofzo, beetje zoetig misschien. Ook vind ik dat mijn tong er aan het einde bij mijn huig anders uitziet dan normaal, ik schraap me rot op die tong en poets hem maar ik krijg die wittige/gelige aanslag er niet af. Ik vind het best vervelend, want ik vind het een vies gezicht en ben als de dood dat ik uit mijn mond stink, alhoewel ik eerlijk gezegd niet denk dat dat zo is.
do, 07/26/2012 - 21:32 Permalink
Newtan

Dit is een klusje voor een specialist in slechte adem.
Die kunnen doorgaans ook goed uitvinden wat eventuele andere oorzaken zijn.
Want dat kun je zoeken in een parasitaire schimmelinfectie tot gewoon te weinig drinken.

En voordat je nou begint: ja, maar ik drink genoeg en ik héb helemaal geen infectie: dit zijn maar twee van de dingen waar het mee te maken kan hebben.

Even zoeken op slechte adem specialist.
En je bent wel even bezig om tussen de reclame voor allerlei middeltjes iemand te vinden die de oorzaak kan vinden.
do, 07/26/2012 - 22:10 Permalink
marcelsmit

Ik weethelemaal niet of ik een slechte adem heb, ik kan dat zelf niet ruiken, ik vermoed eigenlijk dat ik geen slechte adem heb. Het gaat echt om die plotselinge rare smaak in mijn mond.

Ik ben niet zo'n goeie drinker inderdaad, maar daar krijg je een anders soort smaak van volgens mij en of ik een infectie heb weet ik niet natuurlijk.
vr, 07/27/2012 - 14:17 Permalink
Markgoessens

Hallo Marcel

Ik ben erg benieuwd of jouw melkachtige smaak in de mond al verdwenen is.
Sinds een kleine week heb ik hier namelijk ook last van.
In het begin dacht ik nog; wat een lekkere bijsmaak maar ik begin er nu toch genoeg van te krijgen.

Het is een beetje lastig te beschrijven maar ik heb constant het gevoel alsof ik iets romigs in mijn mond heb. Zoals jij beschrijft; iets melkachtigs. Op het moment dat ik eet heb ik er niet zo'n last van. Maar bij drinken en een lege mond, proef ik de smaak constant. Ik denk dat de smaak vooral aan de achterkant van mijn mond zit.

Ik zelf heb nog nooit iets aan mijn tanden of tandvlees gehad. Dus in mijn geval kan het daar niet aan liggen.
Ik heb mijn tanden al eens extra goed gepoets, tong geschraapt, mondwater gebruikt. Maar niets van dit helpt. Tijdens het tandenpoetsen proef ik de melkachtige smaak zelfs nog steeds.
Ik heb ook het idee dat elke andere smaak in mijn mond verzacht word en ik minder sterk proef. Heel irritant ondertussen. Volgens mij is mijn reukvermogen op dit moment ook iets minder.

Op internet heb ik wat rondgezocht, maar ik kan alleen jouw bericht vinden wat hierover gaat. Wel lees ik andere dingen als; dysgeusie.
Een smaakafwijking waarbij je dingen proeft die er niet zijn.
Ook lees ik dat de smaakpapilen tijdelijk beschadigd kunnen zijn. Elke 7 tot 10 dagen worden die vernieuwd.
Ik hoop dat het hierna over is.

In elk geval ben ik benieuwd naar jouw vervolg.
wo, 09/17/2014 - 15:46 Permalink
marcelsmit

Ja het is weg. Ik ben terug geweest en heb een peniciline kuurtje gekregen, waarschijnlijk zat er nog een klein ontstekingkje in een wortelkanaal, hij had me namelijk niet verteld dat 1 wortekanaal te klein was om volledig uit te boren. Na 2 weken was ik van de pijn en de vieze smaak af. Ik heb voor de zekerheid naderhand de achterliggende verstandskies er ook uit laten trekken.
do, 09/18/2014 - 01:30 Permalink