Maximum OraDR

Author:
collinsoji
Posted:
vr, 02/15/2008 - 16:15
Hallo

Ik heb tot op heden altijd keurig de tandarts bezocht (jaarlijks 1 a 2keer). De conclusie was altijd 'mooi gezond gebit' en dat vond ik altijd fijn om te horen. Ik heb hem wel altijd iets belangrijks vergeten te melden, namelijk dat er altijd sporen van bloed is wanneer ik mijn tanden s'ochtends poets, savonds is dit veel minder. Ook als ik hard aan mijn tandvlees zuigt en vervolgens spuug, is er bloedsporen in mn speeksel. Tevens heb ik over het algemeen niet al te frisse smaak in mijn mond, waardoor ik dagelijks enige perpermuntje naar binnen moet werken.

ik heb veel over deze symptomen gelezen gedurende de afgelopen dagen en ben er vrij zeker van dat ik een chronische tandvlees infecties heb. op het moment studeer ik in Denemarken en ik heb begrepen dat een algemene check-up bij de tandarts minstens 66 euro bedraagt. daarnaast vrees ik dat hij/zij het niet bij eenmalige bezoekje blijft en dat de kosten uiteindelijk gigantisch worden. Als het niet anders is zal ik uiteraard de tandarts bezoeken maar ik vroeg mij het volgende af:

webpagina 'http://www.oradrproducts.com/maximum-oradr.htm' beschrijft een product genaamd OraDR. Als ik alles mag geloven wat er geschreven staat is dit een wonder middel en kan het absoluut geen kwaad aangezien het een puur natuurlijk product is. Ik zou graag uw mening over dit product willen lezen. Kan het werkelijk geen kwaad??

groeten ui Kopenhagen :D
Lieneke

Het klinkt allemaal heel erg commercieel en ik ben bang dat dat ook het enige is... Ik ken het product niet, dus ik kan er niks over zeggen. Er zijn geen (onafhankelijke) onderzoeken die bij bevestigen dat dit daadwerkelijk werkt. Ik vrees ook dat er geen fluoride in zit en dat moet toch echt wel in een tandpasta zitten.

Als je je hebt verdiept in gingivitis, dan weet je ook wat hiertegen kan doen: Op de goede wijze poetsen en tussen de tanden reinigen. Het wondermiddel waarmee je kan poetsen/spoelen en *floep* alles is genezen, bestaat nog steeds niet.

Die spontane bloedingen zinnen mij niet (dus dat als je zuigt, dat het dan al bloedt). Dat betekent dat het echt fiks is ontstoken, misschien zelfs acuut. Heeft de tandarts ook tandsteen verwijderd?
vr, 02/15/2008 - 16:47 Permalink
Lieneke

Oe, let op de kleine lettertjes:

FDA Disclaimer: "The statements regarding these products have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. The information on this Web site or in emails is designed for educational purposes only. It is not intended to be a substitute for informed medical advice or care. You should not use this information to diagnose or treat any health problems or illnesses without consulting your pediatrician or family doctor. Please consult a doctor with any questions or concerns you might have regarding you or your child's condition. Informational material and representations have been provided by the manufacturers of the listed products."
vr, 02/15/2008 - 16:48 Permalink
Spiegeltje

Tot nu toe is van geen enkele middel gebleken dat dit in de plaats kan komen van een goede mechanische reiniging door poetsen en interdentaal reinigen. Ik durf de stelling wel aan dat die er ook nooit zullen komen dus stop het verder zoeken en ga je tanden beter poetsen :D. Want poetsen moet je toch en dan kun je het maar beter meteen goed doen zodat die middeltjes geen toegevoegde waarde hebben.

zie http://www.poetstechnieken.nl

Als het tandvlees in het geheel niet meer bloed, ook niet bij gebruik van tandenstokers of ragers, ben je op de goede weg. Dat kan wel een paar weken duren.Als het dan nog niet weg is kun je beter de tandarts raadplegen. Ook als de klachten in de tussentijd aanzienlijk toenemen. Als je niet gewend bent te stokeren kan het bloeden de eerste paar dagen wat toenemen, dat is echter normaal en hoort vanzelf minder te worden.

Succes.
vr, 02/15/2008 - 17:14 Permalink
collinsoji

heel veel dank voor uw tips .... ik zal in het vervolg beter op de kleine letters letten :oops:
vorig jaar zijn er nog wat kleine steentjes verwijderd en een jaar daarvoor heb twee verstandskiezen laten trekken. Ik heb ruim een jaar met die kiezen lopen klooien omdat de klachten niet permanent waren.

maar ik heb de eerste 9jaar van mijn bestaan in een ontwikkelingsland geleefd en een goede tandhygiëne zat er destijds niet in. bloedend tandvlees bij het poetsen had ik sindsdien al. afgelopen 16jaar heb ik in nederland beter aan mijn tandhygiëne gedacht maar het is blijven bloeden( de bloed concentratie is niet veel naar mijn inziens). wel merk ik dat als ik bijvoorbeeld 4keer dagelijks poets dat er geen bloedsporen zijn. Tevens had ik ergens gelezen dat dit mogelijk komt door gebrek aan een bepaalde vitamine...waardoor bacterien in de mond sneller ontwikkelen.. weet U misschien om welke vitamine het hier gaat?? alvast dank :D

Ik ga eerst komende weken minstens 3keer dagelijks goed :smt001 en daarnaast goed flossen. Wat raadt u mij aan, indien dit blijft aanhouden. zijn er speciale anti-biotica die de TA mij kan aanraden??

Ook heb ik gelezen dat bloedend tandvlees tijdens poetsen een teken van 'leukemie' kan zijn :-?

vriendelijke groeten :)
za, 02/16/2008 - 00:26 Permalink
Lieneke

Een tandvleesontsteking verloopt sneller als er verlaagde afweer is. Dus als je ziek bent (bijv. leukemie, dan kan je van alles in je mond krijgen, ook een tandvleesontsteking, maar dit geldt ook voor een simpel verkoudheidje!) krijg je gemakkelijker een tandvleesontsteking. Ook als je zelf niet goed voor je afweer werkt, als je jezelf niet in goede conditie stelt, dan krijg je sneller een tandvlees onsteking. Dus het beste is om goed 2 keer daags fruit eten etc etc

Als je bent 'gestart' in een ontwikkelingsland dan zou het best eens kunnen zijn dat je bent geinfecteerd met A.a. (een bacterie die je door een normale behandeling niet te pakken kan krijgen) Dit geldt overigens voor andere nederlanders ook, maar het risico voor in het verre buitenland ligt nog ietsje hoger. Hiervoor kan je anti-biotica gebruiken maarrrr het is zeer belangrijk dat de tandarts/mondhygienist jouw mond eens goed inspecteerd en het grondig gaat reinigen. Zonder reiniging kan je namelijk flinke abcessen e.d. krijgen.


Ook als je zelf denkt dat de tandvleesontsteking weg is, kan er nog steeds sprake zijn van tandvleesontsteking. Dus ik zou toch nog eens terug gaan naar de tandarts en jouw probleem met hem bespreken.
za, 02/16/2008 - 11:19 Permalink