Losse kiezen door heftige paro, wat te doen?

Author:
Masja
Posted:
vr, 05/04/2012 - 19:34
De mondhygiëniste zei het al, vandaag durfde ik te voelen, er zitten inderdaad ongeveer 6 kiezen tamelijk los. Een paar maanden geleden heeft de tandarts voor de tweede keer flapoperaties gedaan. De vorige waren van een jaar of 6 geleden. Pockets zijn tussen de 3 en 5 millimeter, maar ook een van 7 en zelfs nog een van 9. de losse kiezen zitten vooraan :( . Mondhygieniste maakt zich wel zorgen.
Vanochtend werd ik wakker met zere kiezen, ik zal wel geklemd hebben. Misschien dat het daarom opvalt dat ze los zitten. Misschien komt het ook wel van de operatie. De eerste keer zat het ook wel wat los, maar op termijn ging dat wel beter.
Wat kan ik verwachten. Ik rook niet, ben 46, en ben gevoelig voor de bacterie. Botafbraak is aanzienlijk, de tanden en kiezen zijn prima. Valt er misschien wat te stutten, met een beugel aan de goede kiezen? Hoe los gaan kiezen zitten voor ze er uitvallen, en heeft het zin om snachts een bitje te dragen?
10 jaar geleden was mijn gebit al bijna opgegeven, maar het staat er mooi allemaal nog. Hoe fijn zou het zijn als het nog 10 jaar goed zou gaan.