lekkende kroon met daardoor tandvleesprobleem

Author:
Gonneke
Posted:
ma, 08/20/2018 - 23:05
Beste heer of mevrouw,

ik heb in het verleden een flapoperatie gehad van al het tandvlees. Sindsdien is alles stabiel gebleven door hele goede mondverzorging.

Echter de laatste tijd (ik ben bijna 65 jaar) heb ik een lekkende kroon en is het zeer lastig schoonmaken.

De lekkende kroon bevind zich helemaal achterin aan de bovenkant De tandarts wil er geen nieuwe kroon opzetten,omdat het kaakbot niet voldoende is daarvoor (zoals ik begrepen heb) Het kaakbot blijft wel stabiel. Ik zei waarom dan geen implantaat?

Zij vind het beter met mijn enorme goede mondverzorging de kroon zolang mogelijk te behouden. Bij die lekkende kroon heb ik een tijdje pijn gehad en merkt ik met verbandgaas dat het daar niet lekker rook. Nu na weken heb ik met voorzichtig poetsen en heel veel aandacht goed gekregen en ruikt het niet meer na gebruik van gaasverband Al voelt het niet prettig met poetsen.

Mijn vraag welke mogelijkheden heb ik met deze casus? Kan er een operatie gedaan waardoor ik meer bot krijg?

Ik zou graag advies krijgen waarbij niet naar de kosten word gekeken, maar wat de mogelijkheden in mijn geval zijn? En of een paradontoloog wat meer kan betekenen voor me dan de mondhygienist
vr gr Gonneke
Gonneke

Als antwoord op door Lieneke

dank je wel voor je bericht
ja er zit een gaatje onder de kroon waar de tandarts niet bij kan. Zij vreest als ze de kroon eraf haalt ze hem er niet meer op krijgt. Ik zei doe dan een nieuwe er op.
Maar dat doet ze niet wegens te weinig houvast van het bot (zo begreep ik het)Het bot blijft overigens verder wel stabiel ten opzichte van de jaren ervoor. Dus het is niet verder verminderd

Ik snap ook niet waarom geen implantaat. Misschien ook door te weinig bot? Je kunt toch ook bot implanteren?

ik ga eind van de maand weer naar haar toe en wil graag beslagen ten ijs komen vandaar dat ik hier vragen stel

vr gtr Gonneke
di, 08/21/2018 - 18:11 Permalink