last van tandvlees na beginnen flossen

Author:
freyja_s
Posted:
di, 07/30/2019 - 12:43
Sinds een paar dagen ben ik weer begonnen met flossen, helaas begon het meteen daarna wat pijn te doen, alsof iemand constant op mijn tandvlees duwde. Ik dacht het eerst even aan te kijken, aangezien mijn tandvlees er waarschijnlijk wat aan moest wennen. Vier dagen later was de pijn alleen maar erger geworden, met so af en toe echt een uitschietende pijnschuit. Ook kan ik er minder goed van slapen. Omdat ik verhuisd ben, heb ik onlangs me ingeschreven bij een nieuwe tandarts, maar deze heeft het dossier van mijn oude tandarts nog niet doorgekregen en daarom willen ze nog geen afspraak maken. Spoedtandarts zag ook geen nood, die zei dat het een tandvleesprobleem was en heeft mij aangeraden om te spoelen met zoutwateroplossing en om ragers te gebruiken. Deze heb ik aangeschaft, maar lijken de pijn juist te verergeren. Verder poets ik twee keer per dag met parodontax, mijn tandvlees bloedt alleen bij gebruik van de ragers.

Ik weet niet zo goed wat ik nu nog kan doen. Het doet nu echt flink pijn en mijn eetlust is er ook flink minder van geworden.
Lieneke

Hoelang geleden heb je gebitsreiniging gehad? Ben je bekend met parodontitis? Zijn de klachten door je hele gebit of lokaal? Heeft je tandarts al eens je tandvlees helemaal gecheckt? Heb je een instructie ontvangen over de floss/ragers? Welke ragers gebruik je precies, stuur eens een foto?
do, 08/01/2019 - 12:33 Permalink
freyja_s

Als antwoord op door Lieneke

Ik ben 4 jaar geleden voor het laatst bij een tandarts geweest (student, kan het niet betalen helaas). Ik schaam me er een beetje voor Klachten zijn nu al stukken minder, maar ze waren door het hele gebit. Uitschieters heb ik soms nog wel maar niet met eten/drinken, meer na het poetsen. Ik gebruik de gum 0.6 ragers, mijn tanden staan vrij dicht op elkaar dus groter past niet, en ik heb geen instructie gekregen. Mijn tandvlees bloedt nu na een paar dagen rageren minder.
do, 08/01/2019 - 14:23 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door freyja_s

Fijn dat het al beter gaat. Waarschijnlijk was het flink ontstoken dan en heb je dat nu zelf al voor een groot gedeelte opgelost. Ik denk wel dat het slim is om je hele gebit eens te laten reinigen, want tandsteen kan je niet zelf weghalen. Juist als je krap bij kas zit, is het verstandig om preventie te blijven doen. Dat voorkomt grote kostenposten...
zo, 08/04/2019 - 13:24 Permalink