last van paradonditis

Author:
monica1
Posted:
ma, 09/07/2009 - 06:26
Ik heb al 12 jaar chronische parodontitis, maar het speelt erg op de laatste weken. Ben al 2x naar de tandarts geweest en die adviseert; extra ragen, tandgel erop en masseren van het tandvlees. Het is écht een flinke kiespijn, die er ook voor zorgt dat ik 's nachts wakker word. Ik 'loop' bij de paradontoloog/mondhygieniste en vraag me af of ik ook hen moet raadplegen. Mijn tandarts is op zich een heel vakkundig persoon. Zou het kunnen kloppen dat je tijdelijk door vermoeidheid/stress meer last heb en de belangrijkste vraag...hoe lang kan dat ongeveer duren?
Weet iemand meer hierover?
Lieneke

Als je echt zo'n kiespijn hebt, dan je er 's nachts van wakker wordt, dan is dat meer dan een tijdelijke opvlamming van de ontsteking. Jouw tandarts zou hier meer aan moeten doen dan enkel adviseren om meer te rageren etc! Als ik jou was, zou ik eens de parodontoloog bellen om te vragen of je mag langs komen. Zo niet, dan nog maals naar de tandarts.
ma, 09/07/2009 - 07:44 Permalink
monica1

ik ben net naar de tandarts geweest...was idd helemaal geen sprake van 'opspelende parao" maar 'n fikse tandbeenontsteking..brrr..ergste behandeling die ik ooit had in mijn jarenlange ervaring met kaakchirurgen/tandartsen etc.
BEDANKT VOOR DE TIPS DUS....
ma, 09/07/2009 - 23:22 Permalink
Lieneke

Tandbeenonsteking, ook nooit van gehoord :smt002 Of je hebt het verkeerd verstaan of ze denkt dat deze term het duidelijker aangeeft. Ze bedoeld vast een wortelpuntonsteking. Pijn moet toch wel in de loop van tijd minder worden.
di, 09/08/2009 - 19:52 Permalink
monica1

Het had/heeft te maken met een heel oude vulling die gaat drukken op de zenuw, die daartegen in 'verzet' komt en tandbeen (?) gaat aanmaken...zoiets begreep ik...maar ik verging van de pijn..ik ben heel wat gewend maar dit sloeg werkelijk alles...5 verdovingen en nog zat ik aan mijn stoel vastgekleefd. De kies daarvoor is nu ook pijnlijk als je die aantikt zeg maar, dat was ook al zo toen ik daar lag en dat gaf ik aan. Bleek 't toch die daarachter te zijn..ik weet niet of nu 't hele gebied nog zo gevoelig is of dat de ontsteking nog niet weg is....ik vind het zo vervelend om steeds te bellen.....ik ga nu nog maar even uit van napijn, alhoewel hetzelfde gevoel als hiervoor weer lijkt terug te komen...pff...

Fijn dat ik even kan mailen zo...

p.s. het was 'n heel heftige onsteking, die je met 't blote oog niet kon zien. Dus napijn lijkt me op zich niet zo gek, alhoewel als de zenuwen eruit zijn je toch zou denken dat je 'niets' meer voelt?
toch nog maar even aan jou vragen...
di, 09/08/2009 - 20:17 Permalink
Groningen

Niet geheel duidelijk op te maken wat voor behandeling er bij je ta is gedaan... als er een wkb gestart is, is een paar dagen napijn niet vreemd. De onstoken zenuw is verwijderd, maar de ontsteking in het kaakbot zit er nog wel, en moet vanuit je lichaam opgeruimd worden. De acute fase kan best nog wat tijd doorzeuren...
di, 09/08/2009 - 20:55 Permalink
monica1

vervelend, maar hier ben ik weer...ik heb 't 2 dagen volgehouden maar nu is 't weer zo heftig, dat ik toch maar weer ga bellen morgen. Er is iets niet helemaal nog in orde..ik kan me niet voorstellen dat napijn 'tzelfde voelt als 'voorpijn'..de pijn die ik had voor de zenuwbehandeling. De kies voor de behandelde kies is heel gevoelig bij 'kloppen'..
Wat ik zo lastig vind, is dat mijn tandarts 3 dagen werkt en er is nu 'n vervanger, een startend tandarts. Kan ik haar ook met 'n gerust hart hiernaar laten kijken?
mvg
monique
wo, 09/09/2009 - 18:48 Permalink
monica1

Mijn eigen ervaren tandarts kwam speciaal voor mij even terug...heb antibiotica gekregen (geheel tegen haar principes zei ze, maar het was zo'n grote ontsteking dat dit wel moest nu)

Bedankt voor de goede zorgen op afstand

Mvg Monique
do, 09/10/2009 - 12:55 Permalink
monica1

Ik \zie in de bijsluiter van amoxicilline staan dat je dit krijgt 'ter voorkoming van hartontstekingen bij mondingrepen" (voor de rest is 't ook voor longonstekingen etc, maar dit is 't enige stuk dat over mondingrepen gaat. Is daar kans op dan?

mvg
do, 09/10/2009 - 13:14 Permalink
Lieneke

Nee, zo moet je dat niet zien.

De anti-biotica moet bijvoorbeeld gegeven worden bij mensen die een endocarditis hebben ondergaan. Zodat ze bij een bloederige ingreep geen infectie kunnen krijgen op de hartklep. Zo wordt het ook gegeven bij transplantaties en kunstheup e.d.
do, 09/10/2009 - 14:09 Permalink
monica1

Het gaat nog niet erg hard..m'n lichaam probeert samen met de antibiotica de ontsteking uit het lijf te krijgen..ben rillerig en erg moe....woensdag mag ik alweer terugkomen, dan maakt ze 't af..dan heb ik ook 7 dagen antibioticum geslikt tegen die tijd. Het lijkt mij een logische reactie van je lichaam, maar ik heb 'r weinig verstand van. Klinkt 't jou ook logisch in de oren?

Mvg
Monique

p.s. pijn is minder maar niet helemaal weg, de uitstraling naar de kaak en oren is weg
vr, 09/11/2009 - 16:47 Permalink