Last van kaakpijn

Author:
W.J.G.
Posted:
do, 06/20/2019 - 10:30
Ik heb nu al voor een langere tijd tandvleesontsteking aan mijn rechter kies achter. Nu langer dan 2 weken denk ik. Ik heb niet echt het idee dat daar iets in veranderd is.
Ik heb 2 weken geleden 2 gaatjes laten vullen op die plek en ben vorige week vrijdag naar de orthodontist geweest voor controle.

Nu heb ik sinds gister last van kramp in mijn kaak, lijkt het wel. Door met mijn tong boven bij mijn tandvlees te zitten of met mijn hand in het midden te masseren, krijg ik het weer even rustig, maar daarna komt het gewoon weer terug. Het voelt zeurend, alsof je verstandskies doorkomt en te weinig ruimte heeft, maar deze is boven allang verwijderd. Onder nog niet.

Ik heb ook sinds een paar dagen een witte streep boven mijn tandvlees, waarvan ik aften vermoedt en een verdikt stuk tussen de twee tanden in met een klein stukje rood. Op mijn wang heb ik ook een plekje en op het tandvlees onder ook een aft. Het tandvlees ziet er niet heel rood uit, maar misschien een beetje teruggetrokken. Het bloedt ook als ik poets. Op dit moment ben ik ook heel gezond aan het eten, ik poets twee keer per dag, spoel 2x met corsodyl en salie, slik kalktabletten, ontsmet met echinaforce (spoelen en smeren) maar ik merk nog niet echt verandering. Ik ben bang dat het ontstaan is door te hard poetsen, maar weet niet goed wat ik er nu aan kan doen.

Ik wil vooral weten wat de oorzaak is van die kaakpijn? Ik heb een afspraak staan met de tandarts volgende week en zij vermoeden iets met de beugel(ik heb brackets met elastieken horizontaal en verticaal), maar ik betwijfel het.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn of wat ik nog meer zou kunnen doen?