Last van flapjes tandvlees bij verstandkiezen

Author:
sara1990
Posted:
di, 04/21/2015 - 21:34
Hallo allemaal,

precies vandaag zijn mijn beide verstandkiezen bij de onderkaak allebei tegelijk volledig doorgekomen, heel blij mee verder, alleen er is wel één probleempje. Over beide verstandskiezen zit een flapje tandvlees waar ik me erg aan stoor. De meeste zeggen dat je daar na een paar dagen nieteens meer last van heb, alleen mijn probleem is is dat ik op die flapjes dichtbijt. Ik bijt sowiezo al niet goed dicht (niets met overbeet te maken, gewoon foutje van moeder natuur) maar normaal heb ik daar nooit last van gehad en de tandarts heeft ook niets over mijn manier van dichtbijten erg gevonden,, alleen bij elke hap eten die ik neem zo'n beetje raak ik die flapjes tandvlees en dat doet zo'n pijn, soms gaat het ook bloeden..

Mijn vraag is, 'slijten' die flapjes vanzelf weg? of is het tandvlees nu gewoon prikkelbaar omdat de kiezen zelf net zijn doorgekomen? of moet ik die flapjes weg laten halen bij de tandarts?

Ik zit overigens totaal niet te denken om de verstandskiezen weg te halen, heb er tot nu toe geen enkele last van gehad, alleen die flapjes zijn zo vervelend :-?