Laseren, flapoperatie of grondige reiniging

Author:
Saskia1985
Posted:
di, 02/18/2020 - 20:42
Goedenavond,

Onlangs is er een pocketmeting gedaan door de paradontoloog. De uitslag van de meting lag tussen de 4 en 6 gemiddeld. Behalve bij de voortand. Daar is de pocket 7mm. Ook is Op een aantal plekken het bot aangetast. Alles betreft alleen de bovenkaak.

Aangezien het aangezicht enorm veranderd Wanneer het tandvlees 7 mm ingekort wordt zie ik er enorm tegenop.
Is de flapoperatie echt nodig (a €1900) of kan ik het proberen met de grondige reiniging (a €1200)
Als ik naar alternatieven kijk kom ik uit op laseren (€1200) . Uiteraard voel ik daar mee voor maar levert het uiteindelijk ook het gewenste resultaat op?
Dat er iets moet gebeuren is duidelijk en gezondheid is belangrijk. Echter vindt ik het aangezicht ook belangrijk waardoor ik naar alternatieven aan het kijken ben.
De paradontoloog gaf aan na een jaar de ‘gaten tussen tanden’ wellicht op te kunnen vullen met composiet of een vulling als ik het goed heb begrepen.

Mijn tandarts heeft helaas geen patiënten met de laser-ervaring en uiteraard zegt de betreffende kliniek dat het hetzelfde resultaat zal opleveren als opereren.

Zijn er adviezen of wellicht recente ervaringen met laser behandelingen?

Of kan ik de pockets zelf ook reduceren in combinatie met grondige reiniging bij paradontoloog?
Lieneke

Ik zou dat zelf zonder moeite 'conventioneel' behandelen. Dus gewoon als mondhygienist met instrumenten onder het tandvlees de wortels reinigen. Zeker een voortand is niet heel erg moeilijk want die heeft maar 1 wortel...Laseren durf ik wel onzin te noemen...gewoon eerst laten behandelen en pas als dit niet voldoende werkt, kan je het chirurgisch laten flappen. Het tandvlees zal vast ietsje terugtrekken maar absoluut niet de volle 7 mm.
do, 02/20/2020 - 14:48 Permalink