2 berichten / 0 nieuw
#1
Lange tijd terugkerende aften en tandvleesontstekingen.
door aapje di, 01/10/2017 - 18:36

Beste mensen,

Ik ben een meisje van 20 jaar en loop nu zo'n twee jaar rond met steeds terugkerende aften en tandvleesontstekingen. Nu bijvoorbeeld is er vandaag bij mij weer acuut een erg pijnlijke tandvleesontsteking ontstaan op de plek waar mijn verstandskies zou moeten zitten aan de linkerkant. Het is erg gezwollen en rood, en ook mijn gezicht is ietsje dikker aan die kant.
Ook heb ik last van steeds terugkerende aften, op verschillende plekken. Deze aften zijn klein van aard, en verdwijnen na ongeveer twee weken weer gewoon.
Ook word ik vaak wakker met pijn aan mijn tong alsof ik er de hele nacht op heb gebeten.

Weet iemand wat ik aan deze aften en tandvleesontstekingen kan doen? Ik heb naar mijn idee een goede mondhygiëne. Ik poets mijn tanden twee keer per dag en flos een keer per week.
Wel slik ik antidepressiva die mijn mond soms wat droog maken. Misschien dat dit er iets mee te maken heeft?

Ik hoop dat iemand tips voor mij heeft!

liefs

aapje
Offline
Laatst gezien: 3 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/10/2017 - 18:27
De terugkerende ontsteking is
door Lieneke za, 01/14/2017 - 11:21

De terugkerende ontsteking is vermoedelijk geen tandvleesontsteking maar is afkomstig van een van de kiezen. Reden genoeg om de tandarts even wat testjes te laten doen en eventueel een solo-foto te laten maken waarbij de wortelpunten in beeld komen.
Het kan ook zijn dat je regelmatig op je wang bijt en je verstandskies probeert door te breken?
Wat de aften betreft...kan zijn dat je dit 'gewoon' krijgt bij lage afweer, stress, hormonen etc. of wellicht een voedselovergevoeligheid. Heb je ook regelmatig last van je darmen?
Medicatie heeft altijd invloed en anti-dep is inderdaad bekend van de droge mond. Dit heeft invloed op je plaatselijke afweer en maakt je dus gevoeliger voor ontstekingen en gaatjes. Bezoek je de mondhygiënist al?

Lieneke
afbeelding van Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 dag 2 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00