Kruidvat elec. tandenborstel

Author:
MDB
Posted:
ma, 10/01/2007 - 21:31
Hallo,

Ik zag dat het Kruidvat electrische tandenborstels verkoopt van hun eigen merk, deze zijn erg goedkoop. Weet iemand of deze net zo goed zijn als de (duurdere) bekende merken?

Alvast bedankt!
mecánico para …

Ik denk dat de lol van electrisch poetsen zit in:
1) een goede motor, dus sterk genoeg om goed te borstelen
2) een goede oplaadbare accu
3) stevige borsteltjes

en ik denk dat op die drie punten voor en door het kruidvat wat concessie sworden gedaan. eentje van 25euro van Braun is bij mijn weten ongeveer de ondergrens van nog acceptabel.

maargoed, als die braun 3 x langer meegaat en die van het kruidvat 4x zo goedkoop is.......ja dan wordt het kiezen
ma, 10/01/2007 - 21:58 Permalink
Spiegeltje

Er passen alleen opzetborsteltjes op van het Kruidvat. Let op: deze kosten 4 euro per 2. Wel goedkoper dan de Oral-B borsteljes maar hoe lang gaan ze mee? Zo'n Oral-B opzetborsteltje moet na 2, hoogstens 3, maanden "goed gebruik" toch wel vervangen worden, je bent dus per persoon al snel 12 euro kwijt aan kruidvat opzetborsteljes (*). Da's al meer dan de kosten voor het apparaat!

Het apparaat ken ik verder niet, zou best goed kunnen zijn, waarom niet? Het is natuurlijk geen high tech allemaal. Kruidvat hoeft ook geen dure reclamecampagnes te financieren.

Ik weet wel dat Braun/Oral-B erg goede service hebben als er iets mee is. Je krijgt zonder gezeur een nieuwe, ook al is ie al een paar jaar oud. Vraag me af of dat ook bij Kruidvat zo is. Maar goed de prijs er ook naar.

(*) uitgaande van een levensduur van 2 maanden en dat ze evenlang meegaan als Oral B
ma, 10/01/2007 - 22:40 Permalink
Spiegeltje

Ik heb die Kruidvatborstel nooit in handen gehad en ook al was dat zo dan nog is het lastig om te bepalen of ie beter plak verwijdert. Een eventueel mindere werking is ook te compenseren door wat langer te poetsen.

Wel is het zo dat de wat duurdere typen van Oral-B (maar zeker niet van 150 euro, eerder 50 euro) naast een roterende ook een pulserende beweging maken. Ik was altijd wat sceptisch daarover, maar ik heb zo'n ding inmiddels en het lijkt, met nadruk lijkt erop dat de tanden sneller schoon worden een ook beter aanslag wordt voorkomen.

Volgens mij heeft de kruidvatborstel deze pulserende beweging niet.

Maar hoe dan ook, zelfs met de kruidvatborstel moet je je gebit voldoende schoon kunnen krijgen, dat lukt zelfs met een handborstel nog wel, al kost het wat meer moeite.
di, 10/02/2007 - 21:42 Permalink