Kroon (voortand) stinkt

Author:
Buppps
Posted:
wo, 08/10/2016 - 15:52
Ik heb sinds een paar jaar een kroon als voortand. Ik ben mijn originele voortand helemaal kwijt en deze kroon zit vast aan een soort opbouw die de tandarts maakte. De kroon is prachtig en zit al een paar jaar prima.
Sinds een paar maanden merk ik dat ik er lucht door kan blazen. Als ik via de achterkant blaas dan komt het bij de bovenrand eruit. Sinds deze week heb ik ontdekt dat mijn tandvlees daar stinkt. En niet zo'n beetje ook! Misschien al langer maar dan had ik het niet door. Ik poets nu (voorzichtig) heel goed de kroon en het tandvlees maar de lucht gaat niet weg. Er zitten dus etensresten onder mijn tandvlees.
Wat nu?
Dominique72

Gister is mijn kroon uitgevallen. Ik was een dropje aan het kauwen en de kroon bleef plakken. Kreeg meteen ook een hele vieze smaak in mijn mond. Me mond gespoeld en kroon ziet er verder nog goed uit, maar, hij stinkt behoorlijk naar ontlasting. Heb de smaak nu niet meer in mijn mond maar de kroon blijft ruiken. Mijn tandarts is op vakantie en heb vervangd gebeld, deze zegt dat ik wel tot maandag kan wachten. Lees dat er bacteriën zijn die zo doen stinken, maar na een dag stinkt het nog net zo erg. Hoop niet dat als ze hem terug plaatsen het nog stinkt
di, 08/20/2019 - 21:13 Permalink