Koppelverkoop?

Author:
Bassfly
Posted:
di, 06/22/2010 - 20:44
Hallo,

Een paar weken geleden (voor het eerst van mijn leven) bij een mondhygienist geweest en hij kwam met de volgende kooptips:

- ga alcoholvrij mondwater gebruiken (Desensis Plus van € 6,99 per fles van 500 ml, die dus binnen 3 weken op is steeds)
- ga speciale tandpasta gebruiken (Curasept € 6,95 per tube van 75 ml!)
- ga ragers gebruiken maar dan die ZONDER staal erin van Oral B (zal ook niet goedkoop zijn)
- koop nieuwe opzetborstels van Oral B (speciale 'puntige' borstels die je alleen kan kopen in combinatie met een setje andere borstels die ik eigenlijk niet nodig heb)

Kan me niet aan indruk onttrekken dat hij toch wel erg naar bepaalde leveranciers toe adviseert (koppelverkoop) en dan zeker ook niet de goedkopste. Is dit herkenbaar? In de praktijk staat naast de balie trouwens een grote kast met die Desensis en Curasept zodat mensen meteen aan de balie al 'voor het blok' worden gezet.

Oh ja,

Ik krijg trouwens ook het advies om voortaan 'sochtend altijd VOOR het ontbijt te poetsen i.p.v. erna, is dat eigenlijk logisch?

Bassfly
Lieneke

Doorgaans doen mondhygienisten niet aan. Zeker net een vertegenwoordiger op bezoek gehad en allerlei leuke monstertjes meegekregen...
Had u klachten? Met koude misschien? Of heeft u slijtage?

Voor of na het eten...is om het even...als er maar langer dan een half uur tussen zit...
di, 06/22/2010 - 21:04 Permalink
Spiegeltje

Herkenbaar? Voor mij niet, er is mij nog nooit geadviseerd om voor een bepaald merk van iets te kiezen. Zoals zo vaak al hier geschreven: een goede mondhygiene wordt niet bepaald door allerlei (hulp)middeltjes, maar door een goede techniek en discipline. De techniek kan de MH u leren/voordoen. Met een eenvoudige (elektrische) tandenborstel, fluoride bevattende huismerktandpasta van 65 ct/tube (*) en tandenstokers of ragers (wellicht iets effectiever) bereikt u dan al een goed resultaat. De rest heeft in vergelijking daarmee maar een heel beperkte, maar vaker zelfs geen, aantoonbare meerwaarde. U moet het gewoon zelf weten of u het vele geld er voor over heeft. Laat u vooral niet gek maken door de commercie.

*) Alleen bij bepaalde indicaties kan het zinvol zijn een speciale tandpasta te nemen, zoals bijvoorbeeld bij gevoelige tandhalzen.
di, 06/22/2010 - 21:24 Permalink
Bassfly

Ik had geen echte klachten, maar wel 'aankomende' klachten door gedeeltelijk blootliggende tandhalzen, wat erosie en 50% bloedend tandvlees :oops: :D . Vandaar denk het advies.

Ik ben trouwens geholpen door een profylaxe (=preventie?) assistent voor een uurtarief van € 95,-, is dat reeel?

Hij wilde ook eventueel een bacteriekweekje gaan afnemen bij de volgende behandeling.

Hoe gaat dat precies in zijn werk en wat als er bepaalde 'slechte' bacterien worden gevonden? :roll:
di, 06/22/2010 - 21:27 Permalink
Spiegeltje

Een uurtarief van ca 100 euro voor een mondhygienist is reëel. Profylaxe assistent zal i.d.d. wel een preventie-assistente zijn, die term is meer in zwang.

Een bacteriekweek wordt eigenlijk alleen gedaan indien bij parodontitis patiënten het niet lukt om met de reguliere behandeling (professionele gebitsreiniging) voldoende resultaat te krijgen. Soms ligt dit aan hardnekkige bacteriën in de ruimtes tussen tandvlees en tand (pocket). Mocht dit het geval zijn, wat blijkt uit de kweek, dan krijgt u een antibioticakuurtje ter ondersteuning van de behandeling. De MH kan het voor de kweek benodigde materiaal op diverse plaatsen uit de ruimtes tussen het tandvlees en de tand halen. Dat is zo goed als pijnloos met een speciaal spateltje. Bij flink ontstoken tandvlees kan het wel wat gevoelig zijn. Dit is altijd nogal persoonlijk bepaald.

Dus zo'n kweek wordt zeker niet standaard gedaan
di, 06/22/2010 - 21:36 Permalink
Lieneke

Ik ben trouwens geholpen door een profylaxe (=preventie?) assistent voor een uurtarief van € 95,-, is dat reeel?


Aha....dat verklaart een hoop! Ik zou zeggen, wegwezen daar, want die meneer weet niet waar ze het over heeft....Zeker een kweekuitslag interpreteren is veel te moeilijk. Dat is voor een mondhygienist al heel lastig: Ik overleg ook regelmatig met iemand die daar wel verstand van heeft (microbioloog, parodontoloog etc) Ook is er nu (nog) geen indicatie voor een kweekuitslag aangezien uw mondhygiene nog op peil werd gebracht! En een uurtarief voor een prev.ass....dat is heel vreemd...of zit ze in loondienst bij een mondhygienist die alles begeleidt??
wo, 06/23/2010 - 12:15 Permalink
Bassfly

Hij zal wel in loondienst zitten bij de mondhygienist (die trouwens € 120,- per uur rekent!).

Kosten voor het pand/inventaris e.d. zitten al in het uurtarief van de mondhygienist verdisconteerd en via de preventie-assistent (die waarschijnlijk zelf in loondienst 'all-inn' max. € 30,- per uur krijgt) is het natuurlijk lekker 'cashen' geblazen met een beetje poetsinstructies geven, wat reinigen en wat pocketstatussen maken.

Kweekje moest de preventie-assistent wel eerst overleggen met zijn collega's zei hij. Kosten van kweekje was trouwens eventueel € 80,- excl. de minuten voor het afnemen van het kweekje.
wo, 06/23/2010 - 18:44 Permalink
vV

Moet niet gekker worden.

Wat betreft hoogte van bact. test. Gewoon even rekening van lab. vragen.
Zijn ze dan verplicht te geven.

wat dacht je dan van tandartsen in dienst van een MH.... ja het bestaat. eeuwig dank aan de wet BIG....
do, 06/24/2010 - 12:55 Permalink
Lieneke

Waarschijnlijk zit daar de volgende gedachte achter...want ik heb er ook over na zitten denken...

Als je je vrij wilt vestigen als mh in een bepaalde regio, maar er zijn niet genoeg tandartsen...heb je een probleem als jouw patient geen tandarts heeft en je wilt iets doen wat in opdracht moet van een tandarts....veel tandartsen willen tegenwoordig in loondienst of op percentagebasis...

Maar goed, denk dat het voor een mh een te grote verantwoordelijkheid is om een tandarts onder zich te laten werken. (en nou geen schuine grappen maken!)
do, 06/24/2010 - 13:12 Permalink
Spiegeltje

Ik ken zo'n geval uit de praktijk, hier in Den Haag. Althans er zat eerst alleen een vrijgevestigde MH en er kwam later een tandarts bij 'om patienten beter van dienst te kunnen zijn'. Zoiets stond in een artikeltje in het wijkkrantje. Zal wellicht niet om full time gaan. Alhoewel, er stond ook bij dat de MH het geld voor de praktijkinrichting had 'gekregen' van haar vader. Dan zou ik er ook een tweede stoel bijzetten :D

Inderdaad, dat een vrijgevestigde MH personeel in dienst neemt dat hand-en-spandiensten verricht, ja dat is helemaal in overeenstemming met de Wet BIG. Of het nu een tandarts is of een (preventie)assistente of zelfs een willekeurig personage zonder etiketje. Die mogen ook alles doen, zolang het geen voorbehouden handelingen zijn natuurlijk.
vr, 06/25/2010 - 20:40 Permalink
Bassfly

Hoe dan ook ...

Mijn ervaring is dat de prijzen van alles wat maar een beetje met tandheelkunde te maken heeft allemaal belachelijk hoog zijn.

Neem bijvoorbeeld een behandelstoel die soms tot wel € 40.000,- moet kosten. Simpel gezegd alleen wat staal, kunstsof, mechaniek wat qua productiekosten makkelijk rond de € 10.000,- uit zou moeten kunnen kunnen komen. Maar nee, het heeft met tandheelkunde te maken, dus even een factor 3 of 4 eroverheen. Hetzelfde met de stoeltjes waar de tandartsen op zitten en de opbergladeblokken. Je staat steil achterover als je de dental catalogus leest!

Gelukkig ken ik ook een slimme tandarts die gewoon een keuken bij de Ikea heeft besteld en dat als opbergladeblokken gebruikt. Kostte hem iets van een kwart van een soortelijk iets uit de Detal catalogus. :-)

Als je het mij vraagt is er gewoon een grote kartelvorming gaande van leveranciers, die de gezondheidszorg (en vooral dus ook de tarieven van tandheelkundige behandelingen) hier in Nederland onnodig duur maakt.
vr, 06/25/2010 - 23:31 Permalink
vV

hoe duurder hoe beter meestal idd. doe nu wel met maatwerk kastenwanden al een jaar of 12. gaat de ikea met dit gebruik niet halen... Stoel idem. Maar 40000 hoeft niet hoor, regio 20-25 heb je al een heel coole unit staan. maar ja wel 2 kamers, dus een 40-50 verder, dan alles eromheen nog. de meeste mensen begrijpen niet wat alles kost en wat er bij komt kijken.
za, 06/26/2010 - 21:16 Permalink
Bassfly

En dan maar klagen dat een tandarts duur is.


Daar wil ik toch wel even op inhaken.

Ik ben van mening dat de tarieven van tandartsen dus inderdaad veel te hoog zijn. In de eerste plaats zoals al gezegd omdat de leveranciers (en ook alle praktijkadviseurs, aannemers gespecialiseerd in tandartspraktijken) met zijn allen een groot kartel hebben gevormd. Maar in de tweede plaats ook omdat de tarieven onjuist zijn vastgesteld.

Bij het opstellen van de tarieven is er uitgegaan van een 'norminkomen' van ik geloof iets van 80 of 90k, maar in de praktijk blijkt dat een beetje tandarts daar ver boven zit.

En dit heeft er dan vooral mee te maken dat bepaalde behandelingen gewoon VEEL minder tijd in beslag nemen dan dat ervoor staat. Misschien dat een schoolverlater in zo'n tempo werkt, maar vanaf 1 a 2 jaar ervaring (95% van de tandartsen dus) gaan tandartsen zeker minstens 50% sneller.

Ik ken tandartsen die met 2 tandenborstels in hun neus dagomzetten van € 1.500,- halen en aan het einde van het jaar dus eerder aan de 150 -200k zitten dan het norminkomen van 80 a 90 k.

Wat mij betreft tijd om de tarievenstructuur eens goed onder de loep te houden dus!!
zo, 06/27/2010 - 10:20 Permalink
Lieneke

...en dat zijn dus tandartsen die wel minder tijd nemen voor de patient...gauw gaatje gevuld en aju de paraplu....tarieven naar beneden schroeven zou dus betekenen dat dan geen enkele tandarts meer echt de tijd zou kunnen nemen voor zijn patienten.
zo, 06/27/2010 - 10:29 Permalink
Bassfly

Daar heb je gelijk in.

Maar ik ken veel tandartsen (vooral de jongere en allochtone) die dus echt voor het geld gaan en ook speciaal daarvoor voor de studie tandheelkunde gekozen hebben.

Met als extreem geval zelfs een tandarts die aan 2 stoelen tegelijk werkt om helemaal maar een topomzet te kunnen behalen.
zo, 06/27/2010 - 12:57 Permalink
robinson

@Bassfly, je weet niet waarover je het hebt.
Enig idee wat de kosten zijn die gemaakt moeten worden?
Stel dat de tarieven dusdanig aangepast gaan worden aan het nivo van het norminkomen, kan ik je mededelen dat er aardig wat tandartsen failliet zullen gaan.
Waarom denkt u dat Klink gestopt is met zijn vrije-tarieven-plan?
zo, 06/27/2010 - 13:41 Permalink
Bassfly

Ik heb weleens jaarcijfers van (startend) praktijken onder ogen gehad en weet dus precies wat alles kost. En daar zit hem ook het probleem al grotendeels, al het tandheelkundig materiaal/advies etc. is gewoon veel te duur.

Klink heeft zijn vrije tarieven systeem losgelaten omdat hij weet dat tandartsen (ingefluisterd door alle diverse adviseurs, NMT, ANT, etc.) elkaar toch niet echt zullen gaan beconcurreren, omdat ze weten dat er nog steeds een tekort is aan tandartsen. Ook gaat het elkaar beconcurreren van tandartsen uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van de geleverde zorg, wat onwenselijk is.

Neemt niet weg dat momenteel de geleverde inspanning van een tandarts (95% toch routinematig werk als foto's maken, gaatjes vullen, afdrukken maken, soms zelfs gebitsreiniging uitvoeren) in mijn ogen niet opweegt tegen het bijbehorende jaarinkomen, wat dus wordt veroorzaakt door de buitensporig hoge tarieven. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

P.S. Ik geloof dat ik een beetje aan het afwijken ben van mijn oorspronkelijke vraag: Poetsen voor of na het ontbijt? :wink:
zo, 06/27/2010 - 17:26 Permalink
emsje87

over de kosten:
tandarts bezoeken zijn heel duur, dat komt deels door de tandarts industrie, allee prijzen zijn gewoon hoog, het word ook steeds duurder, ze proberen vaak van alles uit de kast te halen en maar reaperen terwijl dat soms nog geen eens meer kan!
Maar wat denk de grootste probleem is DE VERZEKERING, eerst zat alles nog in basis pakket nu niks meer, je moet alles zelf gaan betalen belachelijk, dat de overheid dat heeft gedaan, onder mri gaan en alles kan je gaan krijg je vergoed maar je gebit niks...daar zit je dan met een slecht gebit, gewoon pech door vooral de verzekering, al heb je wat aan je been dat word wel helemaal vergoed vreemd!

ik ben vaak ook wel geirrteerd hor, heb slecht gebit, was bij een tandarts die nooit fotos nam en nooit gaatjes vulde, dat ik tot 3 keer toe bij een spoeddienst zat met wkb en dit jaar ook vaak kaakchirurg! door dit alles heb ik 10 gaatjes die nu gereapeerd moeten worden, per kies vaak gaan er wel 3 vullingen in en 2 keer etsen, dan denk ik jezus waarom 3 is toch 1 kies, zo kost dat grapje wel boven de 100 euro is dat normaal denk ik dan? en als je kan nagaan dat die dure kiezen vullingen juist gevoelig blijven en gelijk bobbel is onder gekomen nu net anitiotca gehad, verder niks...naja heb express aanvullend tandpakket genomen, 100% wkbs vergoed, alleen maar 6 vullingen, enz, terwijl ik nu al met kies 4 er boven zit :cry: ..dat is flink kut, die vullingen kost me al rib uit me lijf vanwege die meerdere vullingen in 1 kies, en dan moet er zowiso nog 1 kies worden getrokken eigenlijk meer, maar implantaat van 2000 euro kan ik nie betalen... zit er vaak aan te denken me gebit is toch al verrot bepaalde kiezen trekken en plaatjes alle achterste 3 kiezen van elke kant is dat een optie?
zo, 07/04/2010 - 15:28 Permalink
vV

Ik ken tandartsen die met 2 tandenborstels in hun neus dagomzetten van € 1.500,- halen en aan het einde van het jaar dus eerder aan de 150 -200k zitten dan het norminkomen van 80 a 90 k.
met een dagomzet van 1500,- haal je echt geen 150.000 - 200.000 inkomen. Behalve als je 5 dagen per week werkt en geen dag vakantie neemt, ook de feestdagen niet... leer eens rekenen. Afgezien daarvan zou ik niet weten waarom een tandarts die goed werkt dat niet zou mogen verdienen... we leven in de eerste plaats niet in de USSR, en in de tweede plaats is het begrip ""norminkomen"" zo iets achterhaalds...
Dit soort uitspraken komt meestal voor uit jalouzie helaas.
di, 07/06/2010 - 08:18 Permalink
vV

ik snap niet waarom een werknemer en werkegever onderling mogen bepalen wat iemand het werk wat gedaan wordt waard vindt (oftewel samen het loon mogen bepalen) , dat winkeliers zelf mogen bepalen wat ze voor een produkt vragen, maar dat d eoverheid voor ons bepaalt wat het maximum is, terwijl de kwaliteit in NL nog steeds huizenhoog ligt. De overheid heeft er zelf voor gekozen de tandheelkunde grotendeels uit de basisverzekering te halen, waarmee het een zaak geworden is mi tussen patient en zorgverlener. Moeten ze zich niet mee bemoeien. Zo typisch bekrompen nederlands een zorgverlener altijd maar af te kammen over inkomen, terwijl de inkomens van de zorgverleners de kleinste factor zijn in de kosten van de hele zorg. En dan helemaal het deel wat privaat gefinancierd is. Een goed inkomen heeft niets met poot uittrekken te maken. Gaat eerder andersom worden... daaaaaag kwaliteit ..(dat de tandartstarieven in nl tot de laagste in europa, zeker westeuropa behoren laat ik dan nog maar even buiten beschouwing, en dan hebben we het gewoon over factor 2!..) en vanavond massaal kijken naar een paar overbetaalde balletjestrappers... want inkomens van 2 tot een 8 miljoen per jaar daarvoor is normaal, maar een tandarts die 150.000, - verdient mag niet....
di, 07/06/2010 - 12:32 Permalink
emsje87

Van mij mag een tandarts veel verdienen, desnoods hetzelde als een voetballer! :D daar gaat het toch ook helemaal nie om, en als mensen zo praten ja! volgen mij is het een moeilijk beroep, en tja het verdient eenmaal erg veel geld! ik snap wel waarom tandartsen veel verdienen niet meer dan logisch eigenlijk...

Wat ik alleen wel zwaar k*t vind, ik zit wegens chronische ziekte al langer dan een half jaar thuis, wil in 2011 proberen gedeeltelijk te werken...maar ik met een wahjong uitkering kan geen dure kosten betalen van de tandheelkunde, voor mij is een vulling van boven de 100 euro nou eenmaal heel veel en vooral als je 10 gaatjes heb en maar 6 vullingen vergoed krijg, dan is gewoon alles veel en als je dan ook nog veel aan je mond mankeert. ik vind het alleen zwaar vervelend, best logisch toch, sommige mensen gaan er ook makkelijk vanuit o die kan het wel betalen, maar niet duss...en ik snap niet dat het uit basis is gehaald je betaalt veel elke maand plus eigen risco, het is niet zo dat het een luxe probleem is, het is noodzakelijk net als medicijnen!
di, 07/06/2010 - 15:36 Permalink
emsje87

Ja, kan me voorstellen dat dit vervelend is.
In dit soort gevallen maak ik met de patient dan een betalingsafspraak.


Ja idd, dat hoor ik dus vaker, wat houd dat precies in, dat je het in termijnen betaald?
di, 07/06/2010 - 23:39 Permalink
Bassfly

Oke en dan wil ik nog even iets aan de kaak stellen.

Wat vinden jullie van het feit dat tandartsen die zelf geen praktijk hebben en feitelijk alleen maar waarnemen via een of andere documentje van het NMT van 2 A4'tjes voor de belastingdienst ineens als zelfstandige worden gezien?

In feite werken ze gewoon van 8:00 - 17:00 uur en lopen verder helemaal geen ondernemenrsrisico (ze maken gebruik van de ruimte en het inventaris van de praktijkhouder) en toch kunnen ze wel gebruik maken van allee standaard aftrekposten en hoeven ook geen premies af te dragen.

Oh ja en daar krijgen ze dan vaak nog 50% van de omzet voor ook.

Dus in die vorm van 'verkapte loondienst':

1500 x 5 dg x 46 wk x 50% = € 172.500,- met ook nog eens het voordeel van de aftrekposten, dus vaak wordt er maar 40% belasting betaald -> netto € 103.500,- jaar.

Oh ja en dan heb ik het maar niet over al die tandartscursussen in het verre tropische oorden waar partners ook ook altijd mee naartoe mogen voor een of andere vage cursus 'persoonlijke ontwikkeling' die dan als aftrekpost kunnen worden opgevoerd (alles op 1 grote factuur "tandartscursus buitenland") waardoor de belastingdienst ook nog eens bijna voor de helft meebetaald aan die reizen. Bijvoorbeeld
Totale factuurkosten € 3.000,- voor een week vakantie voor 2 personen waar toevallig ook 1 dagje cursus bij zat).

Conclusie: Tandheelkunde is een bijzonder wereldje en ik begrijp niet de de balastingdienst en andere instanties als het NMA hier niet beter oogje in het zeil op houden.

Misschien moet ik me toch maar eens gaan opwerpen als klokkenluider! ;-)
wo, 07/07/2010 - 22:29 Permalink
mecánico para …

Oke en dan wil ik nog even iets aan de kaak stellen.

Wat vinden jullie van het feit dat tandartsen die zelf geen praktijk hebben en feitelijk alleen maar waarnemen via een of andere documentje van het NMT van 2 A4'tjes voor de belastingdienst ineens als zelfstandige worden gezien?

In feite werken ze gewoon van 8:00 - 17:00 uur en lopen verder helemaal geen ondernemenrsrisico (ze maken gebruik van de ruimte en het inventaris van de praktijkhouder) en toch kunnen ze wel gebruik maken van allee standaard aftrekposten en hoeven ook geen premies af te dragen.

Oh ja en daar krijgen ze dan vaak nog 50% van de omzet voor ook.

Dus in die vorm van 'verkapte loondienst':

1500 x 5 dg x 46 wk x 50% = € 172.500,- met ook nog eens het voordeel van de aftrekposten, dus vaak wordt er maar 40% belasting betaald -> netto € 103.500,- jaar.

Oh ja en dan heb ik het maar niet over al die tandartscursussen in het verre tropische oorden waar partners ook ook altijd mee naartoe mogen voor een of andere vage cursus 'persoonlijke ontwikkeling' die dan als aftrekpost kunnen worden opgevoerd (alles op 1 grote factuur "tandartscursus buitenland") waardoor de belastingdienst ook nog eens bijna voor de helft meebetaald aan die reizen. Bijvoorbeeld
Totale factuurkosten € 3.000,- voor een week vakantie voor 2 personen waar toevallig ook 1 dagje cursus bij zat).

Conclusie: Tandheelkunde is een bijzonder wereldje en ik begrijp niet de de balastingdienst en andere instanties als het NMA hier niet beter oogje in het zeil op houden.

Misschien moet ik me toch maar eens gaan opwerpen als klokkenluider! ;-)



ik reageer eigenlijk niet meer maar dit is wel heel dom geneuzel. je kan niet op vakantie op een bonnetje als cursus weg. dat denkt iedereen maar dat is niet zo. je moet een programma hebben en als dat niet voldoet aan minimaal 5 uur cursus per dag dan is die dag prive gerekend. dus nix gratis enzo.

daarnaastis het nu eenmaal zo dat je met een VAR jezelf gedurende een periode ondernemer mag noemen zonder al te veel risicos maar er is geen doorbetaling van niet gewerkte dagen, geen goedkopen collectieve verzekering voor ziektekosten en zeker geen pensioenopbouw. alles bij elkaar komt dit inkomen overeen met een inkomen van plm 65k in loondienst. nog afgezien dat er bij ziekte geen vangnet is tenzij je dat per jaar voor plm 8duizend laat verzekeren bij de Movir.

Kortom. ga lekker klokkeluiden en zet jezelf ongenadig voor schut.

nb, ik heb een eigen praktijk, verdien niet wat jij denkt en ga gewoon met de tent op vakantie

afgezien van je suggestieve praatjes hier laat je met je gezwam alleen je domheid blijken. Mijn moeder zij altijd: denk na voor je je mondje een douw geeft. zou ik als ik jou was ook eens doen.

evengoed een fijne avond nog
wo, 07/07/2010 - 23:17 Permalink
Lieneke

Wees maar blij dat deze mogelijkheid er is....doorgaans kunnen studenten tandheelkunde niet veel ervaring opdoen tijdens de opleiding met kroon- en brugwerk e.d.
Door op percentagebasis te gaan werken bij een tandarts, krijgen ze de mogelijkheid om deze tandarts af en toe er bij te halen om van zijn/haar ervaring te leren. Door op percentagebasis te werken ipv loondienst, werkt deze tandarts lekker door en zal het hem niet een zorg zijn als de wachttijden oplopen. Door onder een VAR te werken is het duidelijk dat deze tandarts zelf verantwoordelijk is voor zijn werk.

Wat wel vreemd is, is dat je investeringen moet doen om als ondernemer te worden gezien. Je moet je eigen briefpapier hebben, gevonden kunnen worden in bijv. het telefoonboek etc etc...Dat zie ik dan niet gebeuren...

Ik maak het helemaal leuk...ik werk per september 2 dagen in loondienst, 1 dag op percentagebasis en 1 dag werk ik in een door mij gehuurde behandelkamer.
do, 07/08/2010 - 07:52 Permalink
vV

en hoeven ook geen premies af te dragen.
juist deze opmerking laat je erg mee blijken echt niet te weten waar je het over hebt....laat maar, ga eerst eens verdiepen in de materie voor je jezelf hier (en wellicht elders ook) voor schut zet...
do, 07/08/2010 - 08:17 Permalink
Bassfly

Precies de reacties die ik had verwacht van de aanwezige tandartsen hier.

Ik heb mijn punt in ieder geval gemaakt.

Wel nog even een laatste slotoverpeinzing:

Waarom denk je dat het NMT in haar richtlijnen omzetpercentages van 25 a 30 procent aangeeft als beloning voor praktijkmedewerkers en wordt er in de praktijk bijna altijd rond de 50% gegeven?

Het antwoord volgt later ... :wink:
do, 07/08/2010 - 19:34 Permalink
mecánico para …

Precies de reacties die ik had verwacht van de aanwezige tandartsen hier.



nee hoor, ik vind 50% op dit moment ook helemaal geen optie. 41 is ruim betaald, zeker in zo'm mooie praktijk als die van mij met allemaal A-materialen en goede personele ondersteuning.
Maar jij wilt iets zien en horen en dan zie je dat ook/hoor je dat ook.

Je hebt geen idee wat een waarnemer of medewerker per saldo verdient, want je kent ze niet allemaal. En wat was je punt?? dat ze verkapt in loondienst waren?? kan pas na 3 jaar worden bewezen en dan nog is werken met een VAR een vereiste.

Ergo, ik zou me even verdiepen in de Legologie en die punten die je denkt te hebben gemaakt fijn ergens stoppen waar de zon niet schijnt. OJO
:smt003
vr, 07/09/2010 - 17:16 Permalink
vV

Ik heb mijn punt in ieder geval gemaakt.
dat heb ik gemist dan...
wel allerlei andere zaken voorbij zien komen, maar vraag mij af wat dan precies dat punt is???? wat iemand een medewerker kan of wil betalen is zijn/haar zaak. verder van niemand.
Zou fijn zijn als mensen eens ophielden zich te bemoeien met of te bepalen wat andere ""mogen"" verdienen....
Zo bekrompen....
vr, 07/09/2010 - 17:50 Permalink
mecánico para …

allemaal kift. iedereen leutert zijn zwaag na die dom kletste op een feestje.

en voor alle mensen die denken: waar blijven nou de echte antwoorden op onze problemen op deze site.........de lust om dat allemaal te doen is bij de meeste tandartsen hier dankzij piepeltjes als Bassfly en Joop500 en velen anderen heel erg afwezig geraakt. Dat Bassfly zich dat eens realiseert als ie hier weer bijdehand loopt te doen. want inhoudelijk heeft deze persoon geen ene ruk te melden gehad.
vr, 07/09/2010 - 20:38 Permalink
mecánico para …

dan zou ik stellen: uitleg over nota's, UPT tarief of inkomen hulpverlener is offlimits. Discussies daarover voer je maar met de behandelaar. Dit is inhoudelijk over tandheelkunde (en dan bedoel ik sec de behandeling/het probleem aan de mond) en niet over financiele of juridische zaken. Telkens wordt daar de welwillende spreker aangevallen door mensen die maar wat roepen en dan niet meer terugkomen.
za, 07/10/2010 - 11:29 Permalink
vV

lijkt mij een goed plan. politiek is voor den haag, diiscussie over nota`s voor de zorgverlener die de nota geschreven heeft, uitleg over een begroting eigenlijk idem. terug naar de basis: puur tandheelkundig.
za, 07/10/2010 - 16:08 Permalink