koortslip en kunsgebit

Author:
ginetteb
Posted:
di, 02/21/2017 - 09:35
Mijn vraag is: Hoe krijg ik het herpes virus van mijn twee metalen deelprotheses?

Zoals bekend is het herpes virus erg besmettelijk. Het was me al eerder opgevallen dat als ik een lippenstift gebruikte wanneer ik een koortslip had, ik die lippenstift daarna maar beter weg kon gooien; blijkbaar kan dat virus daarin overleven en mij opnieuw besmetten als ik 'm later weer gebruik.

Nu heb ik inmiddels het vermoeden, dat het virus ook overleeft op mijn prostheses. Ik krijg de hele tijd kleine koortsblaasjes aan de binnenkant van mijn lippen en op mijn tandvlees; en als ze erg dicht bij een tand gaan zitten doet dat gruwelijk zeer. Ze gaan weg als ik mijn prostheses uitlaat (en geen rauwe tomaten eet, want het is heel duidelijk dat ik ze daarvan krijg).

Soms als ik mijn prostheses in doodgewoon kraanwater leg, dan komen er allemaal luchtblaasjes op de prothese. Dentaal laboratorium en tandarts weten niet, hoe dat kan, en nee, de prostheses zijn niet poreus. Het gebeurt ook niet altijd; soms zijn er een hele tijd geen luchtblaasjes en dan ineens zijn ze er weer.

Aangezien er verband lijkt te zijn tussen dat gebobbel en het feit dat ik last heb van mijn prostheses, heb ik nu het vermoeden dat het misschien zo zou kunnen zijn, dat het herpes virus op mijn prostheses zit?

't Zal wel niet aan te raden zijn, maar ik heb toch maar zelf geexperimenteerd met het laten overnachten van mijn prostheses in de vriezer. Als ie hard genoeg vriest, zijn de bobbels de volgende dag weg en kan ik mijn prothese weer een tijdje in..... tot de volgende aanval.

Anderen die ook dit problem hebben? En is er een betere oplossing?