Knobbeltje in het midden op tandvlees van de 2 voortanden

Author:
Nynke-22
Posted:
wo, 07/30/2008 - 08:56
Hallo,

Ik heb al enige jaren een knobbeltje boven mijn tandvlees in het midden van mijn 2 voortanden. Nou zijn deze voortanden eigelijk mijn tanden die nog voor de hoektanden komen. Omdat ik een trap van een paard heb gekregen heeft mijn gebit er dus enorm door geleden.. Maar nadat ik daar aan behandeld ben is daar een heel irritant knobbeltje ontstaan. Ik probeer het nog steeds met ragertjes. Maar hij blijft er maar zitten. Nu is er een klein gaatje gedicht op de rechterkant van mijn voortand. Maar nu is het knobbeltje waar ik voorheen dus geen last van had. Enorm pijnlijk en opgezwollen. En trekt over de tanden heen! Ik weet wel dat mijn tandarts flink heeft staan drukken op mijn voorste tanden. Wat ik dus ook echt wel voelde op mijn tandvlees. Maar kan ik dit simpel weg verwerken door gewoon met ragertjes en poetsen verder te gaan? Want als ik nu met die ragertjes begin. Doet het me enorm pijn! Verder zitten er allemaal zwarte puntjes op mijn tandvlees. Maar is het verder niet gevoelig.. En het lijkt alsof mijn tandvlees bobbelig is.. Mijn tandarts heeft maar een erg kleine praktijk. En ik zelf ben er nog niet zo lang. Maar zou hij dat niet moeten melden. Dat daar een mondhygienist bij moet kijken ofzo? Ik vind het een irritant gezicht.. En helemaal nu het zo opgezwollen en pijnlijk is..:( :( En kan ik hem gewoon vragen om die bruine vlekjes weg te werken? Wat ik wel weet is dat mijn tandarts aangesloten is bij Krt.. En heb voor de rest helemaal geen klachten over deze tandarts.. Alleen ik vind dat hij me best wel kan wijzen op mijn tandvlees problemen.. Ik zelf kan er dan wel wat van zeggen.. Alleen als hij niks zegt heb ik niet het idee dat ik iets verkeerds doe.. Of moet ik assertief optreden door het juist wel te zeggen?

Wie weet raad!! Hieronder even een foto om te laten zien hoe mijn tandvlees eruit ziet.
http://85.17.225.78/308950001-309000000/308960201-308960300/308960282_5_MAcr.jpeg
http://85.17.225.78/308950001-309000000/308960201-308960300/308960281_5_Dtel.jpeg
Newtan

Misschien hier een tip: je mag zelf ook een mondhygiëniste opzoeken. Zonder verwijzing. Jouw tandarts en je mondhygiëniste houden zelf onderling contact daarna.

Hoe lang zit dat zwarte er al?
Ik bedoel op het tandvlees. Op je hoektand kun je er gewoon af laten polijsten. En als dat niet lukt: even met composiet af laten dekken.

Wat echt helpt tegen overgevoelig tandvlees is Parodontax.
vr, 08/01/2008 - 17:52 Permalink
Nynke-22

Misschien hier een tip: je mag zelf ook een mondhygiëniste opzoeken. Zonder verwijzing. Jouw tandarts en je mondhygiëniste houden zelf onderling contact daarna.

Hoe lang zit dat zwarte er al?
Ik bedoel op het tandvlees. Op je hoektand kun je er gewoon af laten polijsten. En als dat niet lukt: even met composiet af laten dekken.

Wat echt helpt tegen overgevoelig tandvlees is Parodontax.


Harstikke bedankt voor de tip, Ik wist niet dat je zonder verwijzing ook een mondhygiëniste mocht opzoeken. Ik poets :smt001 nu met sensodyne, Zal een kijken of paradontax mischien beter werkt! Die zwarte punten noem ik het dan maar.. Zitten er al enige tijd, Ik durf niet te zeggen hoelang ongeveer maar ik geloof nu inmiddels meer als een halfjaar! Mijn tandarts zegt er ook niks van. Dus mischien toch maar eens even overleggen..

Bedankt!!
za, 08/02/2008 - 10:36 Permalink
Nynke-22

Een bezoekje aan de mondhygienist lijkt me inderdaad geen overbodige luxe. Ik zou wel eerst even een de vitaliteit van de tanden laten testen en een foto laten maken. Wie weet zijn je wortel(punten)(s) niet meer in orde.
Die zwarte plekken op het tandvlees zou ik ook even goed nalaten kijken. Eventueel bij de kaakchirurg.


Er zijn heel wat foto's van mijn gebit gemaakt. Alleen heb er nog geen commentaar van gekregen wat er precies aan mijn gebit moet gebeuren. Het is ook echt de voorste rij die problemen geeft nadat ik een trap heb gekregen. Kaakchirurg.. Daar kan ik denk ik niet zonder verwijzing terecht. Omdat het via een verwijzing van de huisarts gaat bij ons.. Omdat het via het ziekenhuis gebeurd. Of is dat een broodje aap verhaal?

Bedankt voor de tip!!
za, 08/02/2008 - 10:40 Permalink
Spiegeltje

Kaakchirurg.. Daar kan ik denk ik niet zonder verwijzing terecht. Omdat het via een verwijzing van de huisarts gaat bij ons.. Omdat het via het ziekenhuis gebeurd. Of is dat een broodje aap verhaal?


Bel een kaakchirurg en vraag of je er zonder verwijzing terecht kunt. Meestal kan het wel, dat bepaalt de kaakchirurg echter zelf.

Soms kan de verzekeraar wel "moeilijk" doen als er geen verwijzing is, kan geen kwaad daar even te informeren.
za, 08/02/2008 - 11:53 Permalink
Nynke-22

Hai,

Nou heb het met mijn tandarts besproken. En die wou dat ik nog even ging wachten met het maken van een afspraak. Het is geen grote prater omdat hij van afkomst geen Nederlander is. Toen heb ik hem uitgelegd dat hij er verder niets voor hoeft te doen. En dat ik graag wil dat er even naar mijn tandvlees gekeken wordt. Toevallig dat het probleem ook ter sprake kwam bij de huisarts. En aangezien mijn huisarts heel makkelijk is als hij merkt dat het probleem groot is.. Heeft hij me een verwijsbriefje geschreven voor het ziekenhuis. Omdat het knobbeltje (hij had er een hele moeilijke naam voor) Ben het nu alweer vergeten.. De oorzaak was van de onstoken wortelpunten? En dat ik kon flossen en poetsen wat ik wou. Maar de onstekingen zich ophopen omdat de doorbloeding daar niet goed door kon gaan? Ik snapte er vrij weinig van Dus ik moet half augustus Naar het ziekenhuis. Dus er wordt binnekort in iedere geval gekeken naar dat nare lelijke bultje.. En het bobbelige tandvlees!

Thanks voor de interesse!
za, 08/09/2008 - 10:13 Permalink