klap op m'n kaak gevoel, en een vervelende verstandskies...

Author:
kimmelientje
Posted:
za, 05/12/2007 - 15:11
Hoi,

Dinsdag ochtend werd ik wakker met het gevoel alsof ik een klap op m'n rechter onderkaak heb gehad. Vandaag heb ik dat gevoel nog steeds. Het is een zeer vervelend gevoel en het doet eigenlijk ook best zeer, alleen aan de rechterkant dus, hievoor neem ik ook paracetamol... Ik heb ook het gevoel alsof op die plek m'n kiezen nu een klein beetje lager liggen. Kan/wil iemand mij misschien vertellen wat dit is en wat ik hiermee moet doen (tandarts, huisarts, of is paracetamol al voldoende)?

Ook heb ik last van m'n rechterverstandskies (onder). Hij is nu gedeeltelijk aan het doorkomen, maar dit duurt al meer dan een jaar en hij is nog niet eens voor de helft door. Eens in de zoveeltijd zet het stukje tandvlees, wat de andere helft van die kies nog bedekt, op. Nu dus ook, en dat begon vanaf woensdag ongeveer.

Vorig jaar is mijn linker verstandskies boven getrokken omdat ie in m'n tandvlees onder zat te prikken, dat deed ongelofelijk veel zeer, dus is ie eruit gehaald. Maar mijn rechter verstandskies boven schijnt nog niet helemaal volgroeit te zijn, daarom wilde de tandarts hem er nog niet uithalen.

Kan deze er toch op een of andere manier worden uitgehaald? Zoja, hoe?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Alvast bedankt! :smt006
Spiegeltje

Maar mijn rechter verstandskies boven schijnt nog niet helemaal volgroeit te zijn, daarom wilde de tandarts hem er nog niet uithalen.

Kan deze er toch op een of andere manier worden uitgehaald? Zoja, hoe?


Het is niet nodig dat een verstandskies is "volgroeit" om hem te kunnen verwijderen. De tandarts heeft dan uiteraard wel meer houvast. Als ie er niet aan wil beginnen om de kies operatief te verwijderen kun je daarvoor uiteraard bij de kaakchirurg terecht. Voor hem is het een kleine (routine)ingreep.

Als er echter geen aanleiding is (geen klachten) kun je beter even wachten want, ondanks dat het een routineklusje is, heb je bij het operatief verwijderen vaak wel wat meer last/napijn in vergelijking tot trekken.
za, 05/12/2007 - 15:24 Permalink
kimmelientje

Ik wilde vanmiddag een afspraak maken, maar dat kan blijkbaar dus alleen 's ochtends of je moet een spoedgeval zijn... Maar wanneer val je onder de spoedgevallen?? :oops:
Ik bedoel, k heb al een paar dagen (lees, bijna een week) last van m'n kies en m'n kaak, maar ik vind mezelf nou niet echt een spoedgeval ofzo, terwijl m'n werkgeefster zegt dat ik gewoon kan bellen en dat je al bij wijze van spreken een spoedgeval bent als je kiespijn hebt...
ma, 05/14/2007 - 18:03 Permalink
kimmelientje

Hoi,

Vorige keer wilde de tandarts hem er niet uithalen omdat ie nog niet 'volgroeit' zou zijn, maar daar had hij het nu verder niet over (terwijl ik 100% zeker weet dat ie boven niet verder gegroeid is) , en zei dat ie hem er gelijk maar uit ging halen, omdat m'n tandvlees onder helemaal rood en opgezet was.
Het is verder prima verlopen, d'r zat echt een joekel van een wortel (zonder haken gelukkig), dus hij heeft hem er in 1 keer zonder problemen uit kunnen duwen. Heb alleen nog wat last van m'n wang van het prikken :)
za, 05/19/2007 - 19:15 Permalink