Kies zondag getrokken, tandvlees dik/opgezwolle en pijnlijk!

Author:
pacino
Posted:
ma, 06/11/2007 - 07:47
Goedemorgen, ik hoop dat iemand wat advies heeft.
Ik heb zondag na ontzettende kiespijn mijn kies laten trekken. Maar nu ben ik net wakker geworden en mijn mond kan ik amper open doen en mijn tandvlees erom heen is helemaal dik en pijnlijk.

Is dit normaal? omdat ik vorige keer dat probleem niet had. Dus vroeg me af of dit een normale reactie erop is en wat ik er tegen kan doen zonder terug naar de tandarts te gaan.
En mag ik het spoelen met zout water om het schoon te houden, of juist niet? Heb gelezen dat als het nat blijft dat het dan niet geneest.
mecánico para …

Met enorme last een kies trekken kan leiden tot een behoorlijke zwelling. Het is dus misschien een normale reactie na de behandeling, zwelling is niet vreemd in elk geval.
Zolang je kan slikken en geen koorts hebt is het eigenlijk een beetje heftige reactie maar niet vreemd.

Spoelen met zout water is niet zo nodig, de wond is "in het tandvlees zelf" gezwollen, en daar komt dat zout e water niet.

Even afwachten is denk ik het meest slimme wat je kan doen
ma, 06/11/2007 - 08:57 Permalink
pacino

Nou het gaat niet echt beter.. :( mijn vriendin heeft toenstraks bij de
Apotheek Waterstofperoxide gehaald om te spoelen, maar moet zeggen dat het nu meer pijn doet dan vanmorgen.. Tis ook nog wat dik en heb zoveel speeksel in me mond :-? en moet zeggen dat er ook niet zo'n aangename geur vanaf komt.. :oops: om het zacht uit te drukken het is echt heel vies.

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn, of ben ik te voorbarig en komt dit omdat ie pas gister is getrokken? Komt omdat ik vorige keer dat er een kies werd getrokken ik daarna helemaal geen last meer had, tand eruit en pijn was weg. Maar dit keer... :(

Iemand wat advies voor mij?
ma, 06/11/2007 - 19:29 Permalink
vV

spoelen was wellicht niet zo slim, wellicht heb je juist het bloedstolsel eruit gespoeld... Beter is , gezien het verhaal, hier morgen toch even mee naar de tandarts te gaan..

Een zwelling gaat overigens niet even in een paar uur weg hoor, reken eerder op een paar dagen.
ma, 06/11/2007 - 21:08 Permalink
pacino

Bedankt voor je reactie, maar dat meen je niet :( ik zit hier al de hele dag te lezen op het forum, en dacht dat ik ergens las dat je moest spoelen met peroxide dus vandaar dat me vriendin dat ging halen en de apotheekster zei ook hetzelfde maar nu ik erover nadenk is niet d'r specialiteit :-?

Af en toe doet het nu pijn, weet niet hoe ik het uit moet leggen..tis gewoon heel rot en me wang is nu ook dik..
echt vervelend. maar nu dus niet meer spoelen?
En hoe zie ik dat het stolsel weg is? of als het er nog is?
rood dik stuk bloed?

en gewoon niet te veel stressen en even afwachten...
ma, 06/11/2007 - 22:13 Permalink
pacino

Hier ben ik weer.
Nou het gaat al wat beter dan gister het doet niet veel pijn meer een stuk minder dan gister, alleen heb nog een beetje kloppend gevoel maar dat doet geen pijn alleen wat irritant.

Maar had nog de vraag over dat stolsel. Ik heb gekeken maar zie niks rood of wat op een korst lijkt, heb ik dat dan weggespoeld met de waterstof peroxide?

En we zijn nu 2 dagen verder, toen er advies was gegeven dat ik niet meer moest spoelen heb ik dat ook niet meer gedaan maar vandaag 1x maar moet zeggen dat na het spoelen het een beetje pijn deed, dus denk niet dat ik dat moet doen?

Maar ik wil het wel schoonhouden heb toenstraks met wat wattestaafjes het voorzichtig een beetje schoongemaakt en er kwam vies bruin spul vanaf :-? Echt niet fris, zijn dit waarschijnlijk etensresten?

Mijn vraag, hou hou ik het het beste schoon zonder het te schaden zodat het goed kan helen.

hoop dat ik snel wat advies krijg alsvast bedankt!!
di, 06/12/2007 - 20:52 Permalink
vV

niet teveel aan prutsen...Met wattenstaafjes peteren loop je alleen maar risico mee rotzooi erin te drukken. Gewoon erop vertrouwen dat je lichaam zelf zijn werk doet.
di, 06/12/2007 - 21:55 Permalink
pacino

Nou we zijn nu bijna 2 weken verder en heb totaal geen last meer :D :D Dus was gewoon een kwestie van afwachten en laten helen.
doeiiiiii :wink:
vr, 06/22/2007 - 12:52 Permalink