Kapot tandvlees door verdoving bij vullen

Author:
Dot
Posted:
za, 08/18/2007 - 21:35
Een aantal dagen geleden heb ik een twee kiezen opnieuw moeten laten vullen omdat ze "lekten". Omdat ik twijfelde tussen wel of geen verdoving stelde de tandarts een kinderverdoving voor, omdat dat minder "gif" bevat en sneller werkt. Ik ging akkoord, maar er moesten wel ongeveer 5 of 6 prikken per tand gegeven worden, wat al niet zo prettig was. Ook voelde ik het boren nog steeds. Maar het ergste is dat mijn tandvlees door de prikken echt kapot gemaakt is en elk prikje nu een ontstoken wondje is. Ook rond de tand ziet het rood/blauw. Komt dat vaker voor? Heeft dat met dit soort verdoving te maken of gewoon met de conditie van mijn tandvlees? Het middel was dus veel erger dan de kwaal. Ik kan al dagen moeilijk eten. Wat kan ik het beste doen? Spoelen met zout of Meridol ofzo dat het niet meer gaat ontsteken? Ik poets en flos nu extra vaak al gaat het dan wel weer bloeden...
Irfan

Beste Jeshela,

Wat vervelend verhaal, de tandarts heeft intraligamentaire verdoving gegeven, in het tandvlees dus. Vijf prikken per tand accepteert een kind echt niet, dus het is geen kinderverdoving. Een normale verdoving wordt in de omslagplooi een carpule gegeven (bovenkaak) of achter in de mond (onderkaak). En daarbij is een carpule (1,8 ml) Articaine (giftigheid wordt bepaald door de hoeveelheid en 1,8 ml is heel weinig) voldoende. De pijn en verkleuring is waarschijnlijk enige ontsteking of necrose doordat er adrenaline in de verdoving zit dat de bloedvaatjes laat samentrekken. Als je daarvan te veel geeft, krijgen sommige plekken te weinig zuurstof voor te lange tijd. Op dit moment is het kwaad al geschied en kun je het beste het tandvlees voorzichtig zo goed schoon mogelijk proberen te houden, zoals Lieneke aangaf. Evt. kun je in overleg met een tandarts spoelen met chloorhexidine om het extra goed schoon te houden.

Groet Irfan
zo, 08/19/2007 - 15:20 Permalink
wdzitman

Heb precies hetzelfde op dit moment.
Na het repareren van een kies is er negrose van het tandvlees opgetreden rondom de kies.
Ik had een andere tandarts welke na mijn ervaring dat verdoven op de reguliere plek bij niet werkte, dit toch deed.
Hierna moest ze veelvuldig bijverdoven met een verdovingspistool om het werken te vergemakkelijken.
Ik had een scheur in mijn kies en de vulling moest opnieuw.

Nu is mijn tandvlees aan de binnenkant van mijn mond tot bijna aan de tongriem aan het wegrotten.
Waarschijnlijk moet de boel nu operatief opgeknapt worden.
Ik heb er nu dusdanig last van dat mijn keel zeer doet.

Fijn als je tandarts je seriues neemt! verdoven in het mondslijmvlies bij het kaakgewricht werkt niet bij mij!
Dit had ik uivoerig aangegeven, en wat doet mevrouw? wel dus.
Niet iedereen zit atonomisch het zelfde in elkaar!

Ze zorgen er maar voor dat de boel weer op orde komt en de rekeningen kunnen ze oprollen en op een plek stoppen waar het heel donker is! Je kan wel zeggen dat ik er zwaar de péé op heb!

Wim Zitman Purmerend
do, 08/30/2007 - 13:46 Permalink