kan dat?

Author:
Anne Panne
Posted:
vr, 06/15/2007 - 11:22
kan je ook blote tandhalzen hebben TUSSEN je tanden en kiezen?
of achter?
Anne Panne

dus het kan ook zijn dat je pijnscheuten tussen je kiezen kan krijgen doordat daar ontblote tandhalzen zitten?
misschien komt dat door het te hard flossen ofzo?
vr, 06/15/2007 - 23:38 Permalink
Newtan

Meestal is de oorzaak te vinden in parodontitis. Met te hard flossen krijg je nooit dit soort schade, tenzij je 20 keer per dag flosst.
Maar nadat parodontitis het bot weggevreten heeft, is het tandvlees ondermijnd. Ga je dat zó schoonhouden dat het weer gezond vast zit, dan zit het tandvlees weer op het bot. Maar dat was dus een beetje weg. Snappu?

En in het begin (6-18 maanden) is dat gevoelig. Omdat er nog geen beschermlaag in de wortels ingebouwd is. Anti-gevoelige tanden tandpasta helpt je prima de goede kant op.
za, 06/16/2007 - 13:04 Permalink
Anne Panne

haha oke dank je wel voor je uitleg :D

kan best zijn dat het er een beetje ontstoken is want het bloede ook een beetje..

en een gaatje lijkt me weinig kans aangezien ik die kies een paar maand geleden nog heb uit laten hollen (weet niet hoe je dat noemt maar mijn kiezen konden niet goed op elkeer haha) en er toen geen gaatje zat.. of het moet wel heel snel ontstaan zijn..
en ik flos iedere dag heel braaf.. :D
za, 06/16/2007 - 23:02 Permalink
Newtan

Ik zat net in jouw oude berichten te lezen: je klemt of knarst ook met je tanden. Misschien minder dan vroeger maar dat doe je meestal als gewoonte. En daar worden tandranden ook erg gevoelig van. De ene dag meer dan de andere. Blijf de splint of knarsplaat dragen als het je helpt.

De ene dag wel en de andere dag geen knarsplaat dragen, veroorzaakt soms druk op je tanden, omdat die tanden 's morgens al in een iets andere stand staan dan 's avonds. Na een week kan dat verschil zo groot zijn, dat hij niet meer zonder grote spanning past. Dan duurt het een uur of wat voordat je tanden er weer aan gewend zijn en niet meer zoveel druk in de wortels veroorzaken.
zo, 06/17/2007 - 10:08 Permalink