irritatie tandpasta

Author:
magnolia77
Posted:
vr, 10/17/2014 - 15:00
Hallo,

Ik zit een beetje met het probleem dat ik van de meeste tandpasta's geïrriteerde mondhoeken en een ruwe tong krijg. De enige 2 producten waar ik het minst last heb zijn prodent en zendium. Eerstgenoemde schuimt wel erg veel maar reinigt goed, en aangezien ik veel last heb van tandsteen helpt deze wel. Zendium zit gewoon geen smaak aan en ik vraag mij af of deze wel iets doet, ook kwa reiniging??

Nou kwam ik op het idee om meridol te proberen maar hoorde ik van een vriendin dat zij dacht dat deze een wat gelige aanslag achterlaat. Haar tanden zouden wat aanslag hebben gekregen van de meridol maar ook heeft ze het idee dat andere tandpasta's haar tanden wat witter achter laten. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet, Danielle
magnolia77

Bedankt voor de snelle reactie! Ik begrijp hieruit dat zendium wel zijn werk doet… Heb jij er zelf ook wel goede ervaringen mee?

Toch nog even over die Meridol: ik heb het ooit eens geprobeerd en weet nog dat de smaak toen wel beviel. Kan het zo zijn dat bij sommige mensen deze tandpasta toch voor aanslag kan zorgen?


Groet, Danielle
za, 10/18/2014 - 01:00 Permalink
magnolia77

Laat ik voorlopig dan maar bij Zendium blijven. Wel jammer dat de tandhalzen wat meer gevoelig zijn dan bij bv sensodyne. De glazuurbescherming van Zendium werkt nog het beste. Ik had vorige een andere variant geprobeerd maar hierdoor werden mijn tanden meer gevoelig. Een andere optie waar ik geen irritatie van krijg is de glazuurbescherming van oral b. Dit in tegenstelling tot die met die korrels waar je hele wang zo ongeveer van loslaat.

Groet, Danielle
zo, 10/19/2014 - 19:52 Permalink
magnolia77

Ik gebruik die glazuurbescherming omdat mijn tanden daar nog het gladst van aanvoelen. Ondanks dat ik goed poets heb ik veel last van tandsteen. Als ik dan met de sensitive variant poets heb ik het idee, maar dan kan ook tussen de oren zitten, dat dit mijn tanden niet goed genoeg reinigt. Het is een beetje een zoektocht op dit moment omdat teveel tandpasta's voorlopig afvallen voor mij.
di, 10/21/2014 - 16:30 Permalink
magnolia77

Bedankt voor de tips. Ik gebruik elke dag tandenstokers en poets met een zachte borstel. Omdat er plekken zijn waar het tandvlees wat is teruggetrokken heb ik daar soms wat last van. Dat is de reden dat ik een zachtere tandenborstel gebruik. Ik denk dat het feit dat ik door tandpasta's een ruwe mond en tong krijg komt omdat ik vervroegd in de overgang terecht ben gekomen. Ik lijk hier gewoon veel erger op te reageren dan voorheen. Ik heb ook al een paar aften gehad en gezien al mijn klachten momenteel die ik ervaar van de overgang denk ik dat dit ook zijn invloed heeft op mijn mond. Ik ga verder 2 keer per jaar naar de mondhygiënist.
do, 10/23/2014 - 20:31 Permalink