Hulp gevraagd: flossdraad komt vast te zitten onder kiezen???

Author:
Tand2021
Posted:
do, 01/14/2021 - 13:52
Bij mijn laatste tandartscontrole bleek mijn tandvlees goed ontstoken te zijn. Ik flosste en stokerde al wel, maar niet voldoende. Groot bloedbad. Mijn tandarts gaf ietwat nors aan dat ik er dagelijks gedisciplineerd aan moet werken. Ik gebruik sindsdien dagelijks een interdentaal borsteltje (wat is dat lekker zeg!), tandenstokers en voor de echt kleine ruimtes flossdraad dat op een plastic handgreepje gespannen is. Ik poets daarnaast 2x per dag elektrisch. Ik merk dat mijn tandvlees nu al veel minder vaak bloedt dan net na mijn controle.

Mijn probleem: sinds een paar weken gebeurt het regelmatig dat als het flossdraad tussen mijn kiezen of tussen hoektand/kleine kies komt, het vast komt te zitten "onder" de kies. Ik krijg het er dan met geen mogelijkheid meer uit en moet het doorknippen. Heen en weer bewegen kan zeker nog wel, maar omhoog halen zorgt ervoor dat het voelt alsof ik mijn halve kiezenrij eruit trek. Heel onplezierig gevoel, alsof mijn kiezen van hun plek worden getrokken. Online kan ik niks vinden over dit probleem, wat de oorzaak er mogelijk van is en wat ik het beste kan doen nu ik dit ervaar.

Vragen die bij mij spelen: kan dit komen doordat mijn tandvlees geslonken is nu ik het beter schoonhoud? Kunnen het pockets zijn waar je met flossen niet zou moeten willen komen?
Lieneke

Goed bezig! De zwelling van het ontstoken tandvlees verdwijnt inderdaad door te rageren e.d. Flossdraad is inderdaad niet altijd even handig. Ik zou zeggen...daar waar je kunt rageren/stokeren hoef je niet ook nog eens te flossen. Wil je toch flossen, zorg dan dat je daar een goede instructie voor krijgt want het is echt moeilijk. Doe het ook niet met zo'n stokje, maar gewoon losse floss. Als er echt nog steeds iets helemaal vast zit, zal je het eruit moeten laten halen (gewoon met een pincetje waarschijnlijk).
di, 01/19/2021 - 14:47 Permalink