Hormonen en ontstekingen

Author:
Dassie
Posted:
vr, 12/28/2012 - 10:16
Hallo,
Ik heb al jaren last van slechte tanden en kiezen en veel last van ontstekingen. Vorig jaar ben ik zelfs bij de kaakchirurg geweest, waar ze mijn kaak hebben moeten openmaken om een aantal ontstekingen weg te halen.

Nu ben ik 3 maanden geleden bevallen. Er wordt vaak gezegd dat je tijdens de zwangerschap meer last van je tanden kunt krijgen. Bij mij is het precies andersom. Tijdens de zwangerschap had ik nergens last van en nu ik bevallen ben komen alle klachten weer terug! Ik denk dus dat het misschien iets hormonaals is.. Ik poets en flos echt heel goed..

Wie heeft hier ervaring mee? Wat kan ik bijvoorbeeld doen om misschien die hormoonbalans wat meer in evenwicht te krijgen?

Alle tips zijn welkom!
Lieneke

Hormonen..tell me about it!
Om een onsteking te krijgen zijn er bacterien nodig. Zonder bacterien, geen ontsteking. Er zijn wel een hoop co-factoren die een ontsteking in de hand kunnen werken, zoals inderdaad hormonen, maar ook stress, verslechterde afweer, ziektes, roken, voeding etc.
Hormonen zijn erg moeilijk om in de hand te houden (helaas). Dus je zal het meer moeten zoeken in de verstoring van de bacterieflora. Een mondhygienist kan je hierbij helpen. Wil je echt iets aan je hormonen doen, dan kan je misschien beter naar een homeopaat of iets in die richting.
vr, 12/28/2012 - 12:42 Permalink