herstelde parodontitus

Author:
curlyviv
Posted:
ma, 04/23/2007 - 05:58
Hallo,

Ik heb 1,5 jaar geleden parodontitus gehad en mijn pockets varieerden van 2 tot 8 mm. Nu is het redelijk stabiel, met veel zorg en is mijn grootste pocket 5mm. Ik vind dit nog niet goed, maar mijn tandarts zegt dat het geen kwaad kan.
Ik heb ongeveer een maand geleden een surfboard tegen mijn tand aangekregen en deze voelde daarna erg raar aan. Dit is weer weg gegaan en nu na een maand voelt deze tand 'vreemd' aan, ook voel ik dat deze losser is gaan zitten. Mijn 2 voortanden zitten iets los, nihil is mij verteld. Je kunt het niet met het blote oog zien, maar ik voel het als ik mijn vinger tegen deze 'loszittende' tand aanzet en half op een vaste tand, dan voel ik deze bewegen. Nu vraag ik mij af of ik mij zorgen moet gaan maken, ookal is het nue en maand geleden dat dat gebeurd is, kan zoiets zich toch ontwikkelen na een maand?
Tevens of je kaakbot (nadat je afbraak hebt gehad) weer operatief kunt laten herstellen?
Ik hoop dat u een antwoord heeft op mijn vraag.

Gr. Viv
Lieneke

Een pocket van 5 mm die niet bloedt is rustig. Het is niet nodig om hier een operatie aan te doen. Pas als dit plekje achteruit gaat, dan zou ik me pas zorgen gaan maken. De pocket moet wel steeds bij de tandarts goed worden schoongemaakt.
Over de surfplank: Laat er even een foto van maken (van de tanden dan :smt003 ).
ma, 04/23/2007 - 07:50 Permalink