help wat is dit? en wat te doen!

Author:
happygothic15
Posted:
di, 08/03/2010 - 17:39
beste mensen,

wie weer wat dit is?
en wat kan je er tegen doen!
ik vind het er zelf eng uit zien.
ik poest men tanden 2 maal daags met elektrische borstel.
heb vroeger een beugel gehad vandaar de draad.
ik wil graag weten wat het is en wat je er tegen moet doen!!

gr

http://img844.imageshack.us/img844/3929/img00027201008031729.th.jpg
happygothic15

ik bedoel onder het draadje zitten soort van terug trekkend tandvlees denk ik.
ja zijn men eigen tanden:P
vroeg het me erg af of dit komt door slegte verzorging of te hard poetsen en of iemand een andere tandpasta weet dan mint want ik kan niet tegen mint poets nu met peuter tandpasta:P

iemand tips?

gr
di, 08/03/2010 - 21:15 Permalink
Lieneke

Oh dat bedoel je. Er zit wat aanslag (bruine kleurstof) onderaan je tanden. Dat mag inderdaad wel eens verwijderd worden. Echt erg teruggetrokken tandvlees heb je niet. Je ziet wel dat je daar iets te ruw poetst.
Peutertandpasta bevat te weinig fluoride! Tegenwoordig zijn er allerlei smaakjes op de markt...goed zoeken dus...
di, 08/03/2010 - 21:27 Permalink
Chris888

groene elmex smaakt meer naar drop dan naar mint en parodontax smaakt gewoon goor, maar niet naar mint. Die laatste krijg je wel lekker schoon aanvoelende tanden van en als je er niet teveel van op je borstel doet gaat het wel, qua smaak. Eventueel wel die met fluoride nemen.

Leuke verwante vraag: maakt het voor je gebit verschil of je anderhalve centimeter peuterpasta met bv 500 ppm fluoride op je borstel doet of een halve centimeter gewone tandpasta met 1500 ppm?
di, 08/03/2010 - 23:35 Permalink
Spiegeltje

Leuke verwante vraag: maakt het voor je gebit verschil of je anderhalve centimeter peuterpasta met bv 500 ppm fluoride op je borstel doet of een halve centimeter gewone tandpasta met 1500 ppm?

Dan moet je je eerst afvragen of - bij gelijke omstandigheden en hoeveelheden - 500 ppm of 1500 ppm iets uitmaakt. Dat schijnt het geval te zijn: http://www.nature.com/ebd/journal/v11/n1/full/6400698a.html

Normaal gesproken neemt de activiteit van een stof toe met de concentratie op het oppervlak. Die is bij 500 ppm waarschijnlijk lager, ook al gebruik je meer pasta. Die gaat namelijk "in de bulk" zitten (dus niet op de tanden" en doet dus niks. Ik heb ook nog nooit gehoord dat een ronde oral-b borstelkop waar maar een 'erwt' op kan minder effectief is dan een handborstel waar veel meer op kan en ook op wordt gedaan door de meeste mensen.

Dus ik neig er naar om te denken dat 1500 ppm effectiever is, ook al gebruik je minder. Uit het aangehaalde artikel blijkt overigens dat de werking vrij sterk afhangt van de concentratie. De vraag is zelfs of 500 ppm wel significant iets doet. Daar staat tegenover een lager risico op bijwerkingen (fluorosis dentalis). Dat zou je dus moeten afwegen.
wo, 08/04/2010 - 09:22 Permalink
Chris888

Uit het aangehaalde artikel blijkt overigens dat de werking vrij sterk afhangt van de concentratie.


Ik vroeg het me onder meer af omdat ik heel lang geleden al eens het advies kreeg de tandenborstel niet nat te maken waardoor tandpasta minder gaat schuimen en beter op je tanden terecht komt. Geconcentreerder dus. Ik sluit overigens niet uit dat ik dat advies al kreeg voor de fluoride zijn intrede deed in ons gezin...

Ow, enne.. er zit toch wel mintolie in de parodontax.
wo, 08/04/2010 - 12:34 Permalink
Spiegeltje

Dat schuimen is volgens mij nergens goed voor. De gebruiker denkt dat het dan beter werkt, maar dat klopt niet. Geldt ook voor shampoo , (af)wasmiddel e.d. En ja, in het geval van tandpasta werkt het misschien wel minder want waar lucht zit (schuim) op je tand zit geen tandpasta (en fluoride). De contacttijd is dan gemiddeld korter tijdens een poetsbeurt.
wo, 08/04/2010 - 17:40 Permalink
alpifresh

Schoonmaakmiddelen schuimen vooral omdat de consument dat wil. Het geeft de gemiddelde mens de indruk dat het goed spul is. Een verkoop'truc' dus. In werkelijkheid zegt schuimen inderdaad niets over de werking.

Ter illustratie:
Capuccino met een flinke schuimkraag maakt niets schoon, schuim uit een brandblusser ook niet.
Spiritus, azijn, wasbenzine, chloor, ... schuimen voor geen meter, maar je kunt er prima mee schoonmaken.



Oral-b heeft een tandpasta met bubblegum smaak. Geen idee of er ook mint in zit.
vr, 08/06/2010 - 00:37 Permalink