Help, mijn tandvlees is kapot

Author:
Silvia61
Posted:
do, 12/25/2014 - 13:02
Ik ben eergisteren naar tandarts geweest voor wortelkanaalbehandeling. (de volgende keer maakt hij het af, dus noodvulling nu) Halverwege voelde ik een spetter op mijn lip...aan de buitenkant wat niet verdoofd was. Dat brandde verschrikkelijk, het leek wel zoutzuur.
Na de gehandeling ging ik naar huis. Toen de verdoving uitgewerkt was merkte ik dat mijn tandvlees, naast de behandelde kies, aan de binnen en buitenkant kapot was en brandde verschrikkelijk, ook stukje onder mijn tong..
Hoe kan dat?? Lekker met de feestdagen. Mijn wang is opgezwollen en ik kan niks eten zonder pijnstilling. De smaak zit er ook nog in.
Heeft de tandarts teveel chloor gebruikt?? En hoe lang duurt het voordat het genezen is? Ik word hier niet vrolijk van omdat ik niet normaal iets kan eten zonder pijn.
Silvia61

Jammer dat ik nog steeds geen reaktie heb gehad. Mijn tandvlees is nog steeds kapot. Ik kijk in de spiegel en zie dat het wit is, en met mijn tong voelt het ruw aan. Smaakt soms naar medicijn. Kan nog steeds moeilijk eten. Iemand een idee of het kwaad kan? Kan pas na het weekend mijn tandarts contacteren hierover en wacht al vanaf afgelopen dinsdag.
za, 12/27/2014 - 08:56 Permalink
Romy32

Waarschijnlijk is er natriumhypochloriet op je tandvlees gekomen.
Dat wordt gebruikt om de kanalen te spoelen tijdens een wortelkanaalbehandeling.
Dit probleem had voorkomen kunnen worden door een cofferdam te gebruiken (rubberen lapje om de kies, waardoor er geen vloeistoffen of andere materialen in je mond kunnen komen tijdens de behandeling).

Ik denk dat het tijd nodig heeft, om te genezen.
Vervelend is het wel!
za, 12/27/2014 - 11:06 Permalink
Silvia61

Ik krijg net de rekening binnen en daar staat op vermeld dat hij calciumhydroxide heeft gebruikt. Mijn mond is nog steeds niet hersteld en aanstaande dinsdag gaat hij de behandeling af maken. Is dat wel verstandig omdat hij dan weer natriumhypochloriet moet gebruiken....????
za, 01/03/2015 - 13:25 Permalink
Romy32

daar staat op vermeld dat hij calciumhydroxide heeft gebruikt

Klopt, dat wordt gebruikt als medicijn, om de tand of kies tot rust te laten komen.
Dit zal niet de oorzaak zijn van je klachten, aangezien er maar een heel klein beetje in het binnenste van de tand of kies wordt geplaatst.

Als jij voelt dat je mond nog niet voldoende is hersteld, zou ik maandag even bellen om te overleggen of het verstandig is de behandeling dinsdag af te maken. Er moet inderdaad weer natriumhypochloriet gebruikt worden, maar met een cofferdam kunnen problemen als deze voorkomen worden. Vraag dus of hij deze extra bescherming wil gebruiken.
za, 01/03/2015 - 16:56 Permalink
Silvia61

Nee, het was geen natriumhypochloriet, maar hij noemde het R4, om alles dood te maken in mijn kies. Heb sinds die tijd dus ook darmklachten tot nu toe nog steeds diarree tot wel 26 keer per dag. Lekker middeltje....Jammer dat ik het nergens kan vinden, maar iemand uit de tandartswereld bekend mee?
wo, 01/14/2015 - 15:56 Permalink
Silvia61

Okay gevonden wat het is. Nou en bedankt tandarts van mij. Ik heb dus 3 weken last van mijn darmen, onderzoeken door de huisarts, rontgenfoto laten maken van mijn onderbuik, bloed af laten nemen voor onderzoek en gespoeld met Klean Prep omdat ik zo verschrikkelijk vaak naar de wc moest, tussen de 20 en 30 keer op een dag.........dat ik bang werd dat ik een enge ziekte zou hebben. Ik heb 2 weken niet kunnen werken, omdat ik alleen werk in een tankstation.....en dus ook niet zomaar elke 5 minuten naar de wc kan. Wat een gedoe zeg. Even naar de tandarts......krijg je dit. Mogen ze ook weleens op de bijsluiter zetten dan.....Hij deed vrij lakolniek, zo van, oh, dan moeten we dat bij jou niet meer gebruiken, het was maar een klein watje......Pffffff. Na 3 weken ellende, eindelijk weer mn leven oppakken...
Dank jullie allemaal voor jullie antwoord en meedenken.
Met vriendelijke groet, Silvia uit Goes
wo, 01/14/2015 - 23:00 Permalink