Help ik heb parodontitis

Author:
chromar
Posted:
ma, 02/19/2007 - 22:26
vandaag ben ik eindelijk naar de MH geweest, na zo'n 3 maanden wachten, en alles is gechekt en gemeten. Nou dat ziet er niet goed uit ik heb veel uitschieters van 10, er is ook al vocht gezien wat kan wijzen op een behoorlijke onsteking. Alleen wat raar is, is dat mijn tandvlees niet gezwollen,rood of wat dan ook is, ook heb ik nooit pijn of wat dan ook. Ik poets volgens de MH goed, maar het toch een ernstige vorm van parodontitis, met mogelijk verlies van al mijn voortanden. dus als het even kan zo snel mogelijk plan van aanpak starten. Ja dat wilde ik in eerste instantie wel gaan proberen, maar bij mij komt het hoofdzakelijk door de stress die ik heb inverband met mijn zoontje, die heeft ectodermale dysplasie en PDD-NOS, dus een stressloos leven zal ik nooit hebben, dus blijf ik in deze cirkel ronddwarrelen.
Dus heeft dit allemaal dan wel zin. Ook als je hoort dat de eerste afspraak pas in Augustus kan plaatsvinden i.v.m personeelsgebrek?!
heb ik dan nog wel tanden in mijn mond????
wat ook raar is, is dat ik sinds dat vroeten in mijn mond een raar gevoel in mijn tong heb, wat dat is ik weet het niet.
kan dat misschien dat vocht zijn wat men gezien heeft?

help mij a.u.b, aan wat meer antwoorden die ik zo nodig heb op mijn vragen. En hoe kan ik in die 7 maanden mijn tanden behouden ik ben echt bang.( niet voor de tandarts etc, maar voor verlies van mijn voortanden)

marjolein
Lieneke

Mmm....niet zo mooi!!

Even wat adviezen:

* Ga naar een vrij gevestigde mondhygienist die wel fatsoenlijk tijd heeft.
* Laat een kweektest doen om te kijken of je niet last hebt van een bepaalde bacterie waartegen je anti-biotica kan krijgen.
* Gooi niet alles op stress, want dat kan nooit de enige oorzaak zijn!
* Heb je ook foto's laten maken? Zo niet, laat dat dan doen zodat er meer duidelijkheid komt over de oorzaak en over de prognose.
* Pijn heeft bijna niemand bij parodontitis.
* Heeft de mh gezegd dat je geen rood en gezwollen tandvlees hebt of constateer je dat zelf?

Succes!
di, 02/20/2007 - 11:06 Permalink