Hellup ontsteking gaat niet weg????

Author:
chiquita1978
Posted:
wo, 02/24/2010 - 15:51
Beste,

Ik heb hier eerder gepost onder een andere nickname. Verhaal was toen dat ik een tandvleesontsteking had bij mijn laatste kies. Oorzaak was bekend. Door een lekkeage net onder het tandvlees en de vulling die daarop volgde ging er eten onder zitten die het tandvlees irriteerde en deed ontsteken. Foto''s gemaakt en inderdaad het was maar op 1 plek zichtbaar, licht botafbraak op die plek. Tandarts adviseert kroon op die plek om probleem te verhelpen. Voor de rest ziet tandvlees er prima uit op de rest van de foto.
Tandarts dat ok, verhelp ik.nu was hij laatst bezig om mijn voortanden en zijtanden te bkijken begon daar het tandvlees ineens te bloeden.
Hoe kan dit??? Mondh en tandarts staan voor een raadsel. Ze snappen het niet. Het was ineen keer...
Ik kom al 2 jaar om de paar maanden bij de mondh om alles schoon te maken, poets 2 a 3 per dag mijn tanden, rook niet, rager en flos (op advies mondh) en het blijft???? Van pil gewisseld.
Ik weet het niet meer hoor. Mondh. staat voor een raadsel. Ze zegt dat ze ziet dat ik mijn gebit goed schoonhoudt (blijkbaar kan je dit zien???), ik rook niet, eet heel gezond.
Ze heeft gezien hoe ik stoker, rager, ze weet welke tandpasta en tandenborstel ik gebruik.
Ik wil hier vanaf, al moet ik een huis bouwen.

Wat moet ik doen??????
Spiegeltje

Ik zou het echt niet weten. Als je een tandvleesprobleem hebt, want dat is het wel, en de tandarts/mondhygieniste komen er niet uit wat de oorzaak is en hoe dit moet worden behandeld is het logisch dat je wordt doorverwezen naar een tandarts-parondontoloog. Die heeft daarvoor doorgeleerd. Dit loopt via de eigen tandarts, ze willen meestal een verwijzing hebben.
do, 02/25/2010 - 10:35 Permalink
vV

geen andere ziektes onder de leden ? diabetes wellicht die niet goed ingesteld is? (noem maar wat hoor)

Ik heb ook een paar patienten waar verder niets op aan te merken is, verder ook niets (zover bekend is) onder de leden maar wel geen makkelijk bloedend tandvlees. We staan voor een raadsel, ook de MH... we weten nog niet alles....
do, 02/25/2010 - 11:06 Permalink
chiquita1978

Hoi, ik ben 30 jaar en heb in mijn bovenkaak bij de laatste 2kiezen aan iedere kant vullingen.
Op 1 plek is bij de vulling de ontsteking begonnen. Tandarts dacht dat het aan de vulling lag, maar nu ik het op een plek krijg waar geen vullingen zitten snapt hij er niets meer van.
Ik ben een mondslaper.....maar dit ben ik al mijn hele leven...
Ik ben sinds mei in een ander huis gaan wonen. Op bepaalde plekken last van Schimmel, kan dit een oorzaak zijn?
ma, 03/01/2010 - 12:16 Permalink
Lieneke

Bij mensen die met de mond open slapen zie je vaak ontstekingen aan het tandvlees bij de voortanden. De slijmvliezen kunnen niet tegen uitdroging. Dan zijn ze ook minder bestand tegen bacterien/plak.

Vroeger was er een poetsinstructie-site, maar die bestaat niet meer...zover ik weet...
di, 03/02/2010 - 13:19 Permalink
chiquita1978

Hoi Lieneke,
Ik slaap mijn hele leven al met mijn mond open, kan het nu dan op gaan spelen? En kan het zijn dat het in de winter opspeelt omdat de lucht dan droger is?
Overdag heb ik vaak mijn mond dicht overigens, snachts lukt het mij (nog) niet. Heb jij tips oid hoe ik met mijn mond dicht kan leren slapen?
Gr.
vr, 03/05/2010 - 13:57 Permalink