harde verdikking onder tandvlees

Author:
primabella
Posted:
di, 07/31/2007 - 12:35
Hallo,

Twee maanden geleden heeft mijn implantoloog een implantaat geplaatst op de plaats waar mijn hoektanden in mijn bovenkaak moest zitten (zijn niet aangelegd :( )
Helaas is twee weken geleden gebleken dat 1 implantaat mislukt was dus die moest eruit.

Toen het implantaat geplaatst werd, had ik naderhand flinke ontstekingen aan die kant. De implantoloog had ook een foutje gemaakt, hij dacht dat ik meer bot had en is met het implantaat naar buiten gekomen in plaats van diep in mijn kaakbot :-? . Hierdoor had ik dus ineens nog een opening, die had hij daarna opgevuld met kunstbot.
Tijdens die ontsteking kreeg ik ook een harde verdikking aan de voorkant van mijn tandvlees. Toen het implantaat eruit werd gehaald, probeerde de implantoloog nog deze verdikking weg te duwen en hoopte dat dit vuil naar buiten zou gaan, maar te vergeefs...

Nu heb ik nog steeds die harde bult zitten. Het doet geen pijn ofzo maar na twee weken slinkt het ook niet.

Is dit normaal?

Alvast bedankt voor de info!

:smt006
primabella

Over ongeveer 6 maanden komt er weer een implantaat. De implantoloog kijkt 10 september of er genoeg bot aanwezig is en bepaald dan of een botopbouw nodig is of het implantaat zonder botopbouw geplaatst kan worden.

De verdikking voelt niet normaal in ieder geval, krijg er ook een beetje beweging in.

Volgens de implantoloog zal het rond september geslonken zijn omdat mijn lichaam door het verwijderen van het implantaat weer ruimte heeft om te helen.
Ik dacht dat ik daarom nu wel iets van verbetering zou merken, maar helaas veranderd er niets.

Wel vreemd hoor zo'n verdikking :-?
di, 07/31/2007 - 14:03 Permalink