goeie tip bij tandpijn en/of botontsteking

Author:
Ellen1973
Posted:
wo, 09/05/2007 - 09:42
had een paar dagen niet geslapen van de pijn door botontsteking na trekken van een kies...
toen ik radeloos een vriendin belde had die een megagoeie tip!

ze kwam langs met een flesje propolis dat is een puur natuurlijk product van bijen
we hebben eerst het 'gat' schoongemaakt met een oplossing van waterstofperoxide (3%) en dat schoongespoeld met water.
daarna een paar druppeltjes propolis erop dat is eerst vloeibaar en vormt dan een soort kapje dat de wond afsluit voor bacterien maar wel de rotzooi eruit laat.

het stilt de pijn en is antibacterieel er is vast ook een site van http://www.propolis.nl ofzo?
ook als je tandpijn hebt helpt het goed als je het erop doet

oké het smaakt niet echt lekker en het laat een soort bruinig laagje achter, dat je wel kunt wegpoetsen hoor, maar het helpt echt heeeeel erg goed
ik heb na vier nachten wakkerliggen, vannacht eindelijk weer s goed geslapen!!! :smt015
en dat gun ik jullie ook :-)
tandpijn is gewoon niet te harden :smt010
Spiegeltje

Van de website:
Tandwortel-ontstekingen kun je ook met propolis behandelen. Elk uur twee druppels op de ontstoken tand, of als de tand of kies er al uit is, direct op de wond.


Een raar stukje tekst en bovendien geheel onjuist omdat geen enkel middel, aangebracht op de tand, bij de ontstekingshaard kan komen.

Overigens staat, voor zover ik kan overzien, nergens op de website dat je er botontsteking mee kunt behandelen. Dat middel zou ik dan daarvoor ook zeker niet daarvoor willen aanraden zoals je wel doet.

Dat je ergens baat bij hebt gehad kun je best op het forum vermelden maar wees wel voorzichtig met het geven van informatie als je niet zeker weet dat die juist is.
vr, 09/07/2007 - 14:03 Permalink
Ellen1973

heb het even nagekeken en vond dit stukje tekst dat ik hier uitstekend vind passen, het kan dat je het er niet mee eens bent, maar laat mensen daar dan zelf over oordelen.
het is een prima natuurlijk middel dat heel fijn helpt, náást de reguliere pijnstillers, ik ondervond dat de pijn eerder wegging ( en ook sneller) met propolis dan met ibuprofen, maar dat is persoonlijk

Tandvlees
Bloedend tandvlees is meestal een gevolg van het feit dat het tandvlees ontstoken is. Andere verschijnselen zijn roodheid, pijn van het tandvlees en het los kunnen gaan zitten van tanden of kiezen. Goede tandverzorging is een eerste vereiste, omdat de ontsteking wordt veroorzaakt door een overmatige groei van bacteriën in de plooi tussen de tanden en het tandvlees. Daarnaast kan propolis bijdragen aan de genezing door de bacteriën te doden en de ontsteking af te remmen. Het beste resultaat wordt bereikt door met een kwastje of een wattenstaafje het tandvlees te bestrijken met een propolis oplossing. Schenk daarbij speciale aandacht aan de gleufjes tussen het tandvlees en de tanden en kiezen. Eenmaal per dag is voldoende.
Tandwortel-ontstekingen kun je ook met propolis behandelen. Elk uur twee druppels op de ontstoken tand, of als de tand of kies er al uit is, direct op de wond.
vr, 09/07/2007 - 14:36 Permalink
Lieneke

Het is behoorlijk gevaarlijk als je dat op eigen houtje gaat doen. Het gevaar kan ontstaan dat je de buitenzijdes van het tandvlees wel goed ontsmet en dat het daardoor daar wat gaat dichtgroeien. De ontsteking die dieper zit, zit er echter nog steeds. Daardoor kan je een abces krijgen: de ontsteking heeft geen uitweg meer.
vr, 09/07/2007 - 18:36 Permalink